Uit het magazine

Uit dit dossier
‘Gastvrijheid kost niks’

‘Gastvrijheid kost niks’

Ramon de Witte runt vistaria De Fontein in Westkapelle, zijn broer Pascal de naastgelegen brasserie. De verbouwde vistaria was net een week open toen de lockdown werd afgekondigd. De Zeeuwse horecabroers schakelden toen snel over op bezorging.

IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

Mokkatoff in Brussel vierde op 14 juli haar eerste verjaardag. Doordat de verkoop van ijs en frozen yoghurt van meet af aan goed verliep, kan de ijssalon rustig op zoek naar de gouden wintercombinatie en haar concept bijschaven. Tijdens de coronacrisis heeft men ook het succes van take-away ijs geproefd.

IJssalon Lo Solé: ‘Onze gasten bleken heel trouw en loyaal’

IJssalon Lo Solé: ‘Onze gasten bleken heel trouw en loyaal’

“We zijn behoorlijk creatief geweest”, beaamt Joep Minten als we hem vragen hoe hij en Inge Groenewegen van IJssalon Lo Solé de coronacrisis hebben aangepakt. Van familieboxen met ijs-tapas tot samenwerken met andere ondernemers, een webshop en een heel nieuw extra terras aan de overkant van de weg: “Het is niet onze aard om af te wachten.”

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever, bijzonderder...

‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’

‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’

Als scheepsmanager proefde Haico Halbesma, alias Johnny, overal ter wereld ijs. Met de inspiratie die hij tijdens zijn reizen opdeed, opende hij een jaar geleden zijn ijssalon Johnny´s Gelato in Monnickendam. In april volgt een tweede filiaal in Zandvoort, met hetzelfde concept: “Kwalitatief ijs, met een sociale impact.”

Vakblad IJs! – editie 51
Vakblad IJs! – editie 51

Met onder andere IJssalon Lo Solé, Variëren met variegato en De mogelijkheden van stracciatella.

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Horecava 2021

25 januari 2021

Lees meer

Open Huis Bakeplus

1 maart 2021

Lees meer

Bakkersvak 2021

7 maart 2021 - 9 maart 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea