Recepten

Uit dit dossier
Meesterlijk recept: Siciliaanse IJssandwich

Meesterlijk recept: Siciliaanse IJssandwich

De zomer is altijd erg druk voor de ijsbereider. Maar voor iemand zoals ik, zonder ijssalon, is het juist in de winter aanpoten. In de zomer heb ik juist tijd om veel ijsjes te keuren en dat doe ik dan ook graag. Zoals op vakantie in Italië, want kom je daar niet onderuit. Geen gifgroene pistache Mijn dochters lusten dan ook wel een ijsje, maar...

Meesterlijk recept: Triple melon

Meesterlijk recept: Triple melon

Deze keer een Meesterlijk recept van SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal. Heerlijk nazomeren met een combinatie van smoothie en ijs! Recept: Triple melon Triple melon is een smoothie van watermeloen met daarin een sorbet van cantaloupe. Daarop een fijne brunoise van galiameloen. * Snijd voor de smoothie het vruchtvlees uit de schil van...

Bulgaars vanilleyoghurtijs met vijgencompote

Bulgaars vanilleyoghurtijs met vijgencompote

Deze keer een Meesterlijk recept van SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel van Van der Poel IJs. "Het is een perfect moment om iets te doen met vijgen - ze zijn vanaf half augustus te verkrijgen. Je kunt er een heerlijke ijssmaak voor het najaar mee maken." Bulgaars vanilleyoghurtijs met vijgencompote en pecannoten Benodigd: We kunnen hiervoor...

Meesterlijk recept: Rabarber-rozensorbet

Meesterlijk recept: Rabarber-rozensorbet

Deze keer een zomers Meesterlijk recept van SVH Meesterijsbereider Theo Clevers. Eigenaar van Clevers ijssalons en voorzitter van de IJsTOP. "Het is zomer, dus tijd  voor rabarber en rozen. Echt een leuke, speciale smaak voor in de vitrine." Rabarber-rozensorbet Benodigd: 1000 gr schoongemaakte rabarber, in stukjes gesneden 320 gr suiker 60...

Recepten van toppatissier Franck Michel

Recepten van toppatissier Franck Michel

In vakblad IJs! nummer 25 leest u het verslag van de masterclass die toppatissier Franck Michel gaf op het Bakery Institute in Zaandam. Enkele inspirerende recepten van Franck Michel:   Recept: Petite fleur fruits rouges Recept voor ongeveer 54 stuks petite fleur des fruites rouges Fondant 100 gr boter 80 gr poedersuiker 100 gr amandelpoeder 100...

Vakblad IJs! – editie 46
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJs!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

LEF foodfestival

25 augustus 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer

Horeca beurs Noord-Brabant

9 september 2019 - 10 oktober 2019

Lees meer