Recepten

Uit dit dossier
Meesterlijk recept: ijslolly's

Meesterlijk recept: ijslolly's

Kerst kan een hele drukke periode zijn voor je ijssalon als je een leuk kerstassortiment aanbiedt. Ik ben altijd weer trots als er zoveel mensen een ijstaart of een dessert met ijs van ons hebben geserveerd voor de kerstdagen. Dit jaar hebben wij de ijslolly’s toegevoegd aan ons assortiment. Het is een goed impulsproduct, leuk voor kinderen,...

Gelato Idéale: anders ijs maken

Gelato Idéale: anders ijs maken

Tijdens het ijsseminar dat Laan Heiloo in samenwerking met Valmar Benelux organiseerde, demonstreerde maestro Giovanni Favella een nieuwe manier van ijs maken. Het verslag is gepubliceerd in vakblad IJs editie 27 (verschijning 19 december 2014). “Doorgaans bestaat een basisijsmix uit 17-18 procent suiker, 7 procent vet en 36 procent totaal drogestof...

Meesterlijk recept: IJscupcakes met cookie-caramel

Meesterlijk recept: IJscupcakes met cookie-caramel

Mark van Gaal. Foto: Merite SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal (IJs&Spijs, Haps) stond onlangs met een reportage in het Rabobanktijdschrift Merite. Voor het blad ontwikkelde hij een recept voor ijscupcakes met daarin advocaat uit de regio verwerkt. Het recept is bestemd voor de betere thuiskok, maar dient ook zeker als inspiratie voor collega-ijsbereiders. Recept:...

Recept voor Schwarzwalder ijs

Recept voor Schwarzwalder ijs

Recept voor Schwarzwalder ijs, één van de veertig chocolade-ijsvarianten, die Carpigiani samen met Bakeplus, J.S. Polak en Callebaut presenteert op Horecava en IJsVak-Beurs 2015. Ingrediënten 3500 gram Basis melkmix 350 gram Pure chocolade Callebaut 811NV-T70 20 gram Belmonte rum (Dawn) 100 gram Cacaopoeder Callebaut 250...

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

De mysterieuze Suzette Het verhaal over het ontstaan van de Crêpes Suzette kent verschillende varianten. En in al die verhalen is noch de locatie duidelijk, noch het jaartal waarin deze culinaire klassieker zou zijn ontstaan, noch de manier waarop het gerecht tot stand is gekomen. Prins Edward zou zijn gaan eten in één van zijn...

Vakblad IJs! – editie 48
Vakblad IJs! – editie 48

Met ijsseminar Laan Heiloo, Ijssalon De Zoete Inval, Grondstof belicht en Hygiënecode 2020

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Anufood China

20 november 2019 - 22 november 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding Food - Houten

27 november 2019

Lees meer

Cursus allergenen management

28 november 2019 - 28 november 2019

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea