Recepten

Uit dit dossier
Recepten ijsjamsessie Smaken Van Gogh

Recepten ijsjamsessie Smaken Van Gogh

In de nieuwe editie van vakblad IJs! (verschijning 17 april) een verslag van de ijsjamsessie tussen twee SVH Meesterijsbereiders: Theo Clevers en Rob van der Maas. Ze maakten twee ijsjes, waaronder een sorbet van perzik en frambozen, met een tikje Passoa. De jamsessie had deze keer als opdracht: maak een ijsdessert of ijstaart met de 'Smaak van Van...

Recept voor Schwarzwalder ijs

Recept voor Schwarzwalder ijs

Recept voor Schwarzwalder ijs, één van de veertig chocolade-ijsvarianten, die Carpigiani samen met Bakeplus, J.S. Polak en Callebaut presenteert op Horecava en IJsVak-Beurs 2015. Ingrediënten 3500 gram Basis melkmix 350 gram Pure chocolade Callebaut 811NV-T70 20 gram Belmonte rum (Dawn) 100 gram Cacaopoeder Callebaut 250...

Meesterlijk recept: IJscupcakes met cookie-caramel

Meesterlijk recept: IJscupcakes met cookie-caramel

Mark van Gaal. Foto: Merite SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal (IJs&Spijs, Haps) stond onlangs met een reportage in het Rabobanktijdschrift Merite. Voor het blad ontwikkelde hij een recept voor ijscupcakes met daarin advocaat uit de regio verwerkt. Het recept is bestemd voor de betere thuiskok, maar dient ook zeker als inspiratie voor collega-ijsbereiders. Recept:...

Gelato Idéale: anders ijs maken

Gelato Idéale: anders ijs maken

Tijdens het ijsseminar dat Laan Heiloo in samenwerking met Valmar Benelux organiseerde, demonstreerde maestro Giovanni Favella een nieuwe manier van ijs maken. Het verslag is gepubliceerd in vakblad IJs editie 27 (verschijning 19 december 2014). “Doorgaans bestaat een basisijsmix uit 17-18 procent suiker, 7 procent vet en 36 procent totaal drogestof...

Meesterlijk recept: ijslolly's

Meesterlijk recept: ijslolly's

Kerst kan een hele drukke periode zijn voor je ijssalon als je een leuk kerstassortiment aanbiedt. Ik ben altijd weer trots als er zoveel mensen een ijstaart of een dessert met ijs van ons hebben geserveerd voor de kerstdagen. Dit jaar hebben wij de ijslolly’s toegevoegd aan ons assortiment. Het is een goed impulsproduct, leuk voor kinderen,...

Vakblad IJs! – editie 46
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJs!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

09:00 - 17:00

Lees meer

Food Ingredients

19 juni 2019 - 21 juni 2019

Lees meer

Cursus allergenen management

25 juni 2019 - 25 juni 2019

Lees meer