Recepten

Uit dit dossier
Meesterlijk recept: ijsbloem

Meesterlijk recept: ijsbloem

Deze maand een recept van SVH Meesterijsbereider Rob van der Maas. Hij maakte een ijsbloem, een dessert dat uitermate geschikt is om het ijsseizoen in te luiden. "Zeker in de combinatie passievrucht met banaan past hij goed in deze periode. Met andere smaakcombinaties is deze coupe het hele jaar te gebruiken. Denk aan chocolade-ijs met sabayon-blaadjes...

Meesterlijk recept: citroensorbet

Meesterlijk recept: citroensorbet

SVH Meesterijsbereider Hans Kennis maakte voor de start van het ijsseizoen een overheerlijke citroensorbet. Ingrediënten 500         gram      Citroensap (Fruit Life) 70           gram      Lemon 50 (Pregel) 2500     ...

Meesterlijk recept: rosébier-parfait

Meesterlijk recept: rosébier-parfait

SVH Meesterijsbereider Alfons Graumans van Alfons IJscreaties in Rijsbergen maakte een parfait op basis van rosébier. Heerlijk tijdens een zonnige dag op het terras! Het recept is voor ongeveer 20 ijsgebakjes, maar de parfait kan ook verwerkt worden in 3 à 4 taartjes, vertelt Graumans. "De smaak van rosé bier, ik heb hier Hoegaarden...

Meesterlijk recept: gekarameliseerde witte chocolade

Meesterlijk recept: gekarameliseerde witte chocolade

SVH Meesterijsbereider Luc Blok van Luciano IJssalon in Wassenaar komt deze keer met een eenvoudig, maar bijzonder recept: gekarameliseerde witte chocolade. Inspiratie uit de VS Je hebt ijsbereiders en ijsbereiders. Je kunt als ijsbereider een recept hebben en daar de rest van je ijsbereiderscarrière mee voortleven of je kunt jezelf proberen...

Meesterlijk recept: Oranje sorbet

Meesterlijk recept: Oranje sorbet

Speciaal voor het WK-voetbal (en natuurlijk ook voor Vaderdag) maakte SVH Meesterijsbereider Hans Kennis van De Smaak! chocolade & ijs in Eersel een Oranje Sorbet. Recept Oranje Sorbet TDS 28% Ingrediënten 850         gram      Sinaasappelsap 200        ...

Vakblad IJs! – editie 48
Vakblad IJs! – editie 48

Met ijsseminar Laan Heiloo, Ijssalon De Zoete Inval, Grondstof belicht en Hygiënecode 2020

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Anufood China

20 november 2019 - 22 november 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding Food - Houten

27 november 2019

Lees meer

Cursus allergenen management

28 november 2019 - 28 november 2019

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea