Recepten
Uit dit dossier
MELK, WIT OF PURE CHOCOLADE IJS! Het kan allemaal met de chocolades van ICAM Agostoni
Het Italiaanse ICAM Ciccolatieri van de familie Agostoni, is één van de pareltjes in de wereld van de chocolade. 100% In Italië gemaakte chocolade. En dat als sinds 1946! ICAM is geen kleine speler in de markt. Zo kopen ze per jaar meer dan 25.000 ton aan cacao bonen in, waarvan meer dan 65% Fair Trade is. Meer dan 65% van de cacao komt uit Centraal...
Recepten: alcohol in ijs
Drie recepten uit de cursus ‘alcohol in ijs’, gegeven door kersverse SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren.
Kokosnoot
Door Bas van Haaren en Nils HendrikseFoto: Boefkik Recept Kokosnoot (Voor 10 stuks) Ingrediënten: 250 gram pure chocolade 30 gram geschaafde kokos. Voor de kokoscrumble: 12 gram eiwit 12 gram eidooier 35 gram kristalsuiker 5 gram citroenrasp 1 gram zout 35 gram kokosrasp Voor het vegan ijs van kokos 415 gram kokosmelk...
Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet
In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine
Van populaire snack naar ijsrecept
IJs moet natuurlijk vooral lekker zijn, maar ook de styling en originaliteit spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ziet je ijsje er opvallend uit of serveer je een bijzondere smaakcombinatie, dan plaatst de jonge generatie al snel een foto op sociale media. Zo zorg je voor naamsbekendheid én trek je een nieuwe doelgroep naar je ijssalon.