Patisserie
Uit dit dossier
Stefano van Leeuwen wint Dutch Pastry Award
Stefano van Leeuwen was afgetekend de beste deze editie van de Dutch Pastry Award. Niet alleen beschouwde de vakjury hem als beste, hij ontving ook nog eens de publieksprijs. In zijn showstuk met het thema ‘Hollands Glorie’ koos hij niet voor een klassiek thema als tulpen of klompen. Het werd een geketende slaaf die een zeilschip torst, waarmee hij...
VABA-demo Créateurs de Desserts
Dinsdag 22 oktober gaven de Créateurs de Dessert de VABA-demo op de bakkerijschool Ter Groene Poorte. Het thema was toegankelijk gebak. Drie van de leden - Niek Bossaert, Sam Bossu en Tanguy Coelis, chef van bij patisserie Manus - vervulden de rol van gastheer tijdens de demonstratie.
Luux is zeven dagen per week open
Luuk Schaper wist al op zijn twaalfde dat hij bakker/patissier wilde worden. Op zijn twintigste heeft hij al zijn eigen zaak: Luux by Berekuil in Krimpen aan de Lek. Hier kunnen klanten terecht voor luxe gebak, chocolade en ijs.
Demonstratie met Créateurs de Desserts
Op dinsdag 22 oktober geeft VABA St-Aubertuscentrum een exclusieve demonstratie met Créateurs de Desserts in het Belgische Brugge.
Eerste masterclass Frank Haasnoot in Nederland
“Voor de Nederlandse branche is het goed dat hij weer in Nederland is.” Afgelopen weekend volgden twaalf bakkers de eerste masterclass van patissier Frank Haasnoot op Nederlandse bodem, bij het Bakery Institute in Zaandam.