Patisserie
Uit dit dossier
Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021 zet in op ecologisch en verantwoord
De Coupe du Monde de la Pâtisserie (World Pastry Cup) staat in 2021 in het teken van duurzaamheid. Zo mogen de patissiers geen additieven en kleurstoffen gebruiken en in de keuze van producten die ze verplicht moeten gebruiken. De Coupe du Monde de la Pâtisserie vindt plaats 0- 24 en 25 september tijdens de voedselbeurs Sirha in Lyon.
Ruben Koelman wint Beste aardbeienslof van Nederland 2021
Ruben Koelman van banketbakkerij Wim Koelman Brood-Bakket-Bonbons uit Heemskerk maakt de beste aardbeienslof van Nederland 2021. Dat bepaalde de vakjury op 26 mei. Het doel van de wedstrijd was om de traditionele aardbeienslof een verrassende twist te geven.
Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?
Fruitleverancier Prestige gaat bij aanvang van het aardbeienseizoen op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. Een vakjury met Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens bepalen welke bakker of patissier de beste variant maakt.
Patisserie de Rouw breidt paasassortiment uit met COKIP-19
Dit jaar speelt Patisserie de Rouw met het paasassortiment in op de actualiteit. Aan het assortiment van chocoladefiguren is de COKIP-19 met een mondmasker toegevoegd. Een knipoog naar de huidige COVID-19 situatie.
Exclusieve online demo: voorjaarscreaties met Frank Haasnoot
Komende maandag 1 maart om 10.00 uur toont Frank Haasnoot de wondere wereld van patisserie en demonstreert hij één van zijn creaties: Fleur blanche. Samen met Debic Culinair adviseur Dré Eversteijn laat Frank de geheimen van zijn recept zien en toont hij hoe je aan de slag kan met de mini-kam (die je gratis ontvangt bij inschrijving). Bekijk alvast...