Ondernemen+

Uit dit dossier
Nieuw Nederlands instituut voor voedselveiligheid

Nieuw Nederlands instituut voor voedselveiligheid

RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vormen vanaf 1 juni 2019 een nieuw instituut. Deze nieuwe organisatie krijgt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Op 14 januari...

Geef wijzigingen inkomen door aan Belastingdienst

Geef wijzigingen inkomen door aan Belastingdienst

Bij zo’n 360.000 zzp’ers valt in deze periode de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019 op de deurmat. Ook zzp’ers in de ijsbranche ontvangen deze. De Belastingdienst adviseert hen om hun geschatte inkomen door te geven. Zo beperken zij de kans dat zij bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019 voor verrassingen komen te...

Consumenten kiezen steeds meer voor gemak

Consumenten kiezen steeds meer voor gemak

Het aantal Nederlandse consumenten dat buiten de deur eet, groeit fors. Dat blijkt uit de omzet van foodservicebedrijven. Die steeg in 2018 met 5,5% naar een recordomzet van meer dan €20 miljard, meldt het Foodservice Instituut Nederland (FSIN). Volgens het instituut waren de volle terrassen van 2018 illustratief voor de groeiende...

Jaareindetips

Jaareindetips

Het kabinet heeft zijn nieuwe plannen voor de komende jaren weer gepresenteerd en ter behandeling aangeboden aan de Tweede Kamer. Hoe kunt u als ondernemer hier gebruik van maken en belasting besparen? Door nog voor het einde van het jaar in actie te komen! BTW van 6% naar 9% De tariefsverhoging geldt voor alle leveringen en diensten die vanaf 1 januari...

Aan de slag met ijsbereiden bij het IJscentrum

Aan de slag met ijsbereiden bij het IJscentrum

Het IJscentrum geeft komend jaar weer diverse cursussen. In januari starten de cursussen IJsbereiden en Gespecialiseerd IJsbereider weer. Daarnaast gingen in december de proefbakkers van CSM-Bakery Solutions en de leerlingen van de patisserie-opleiding ook aan de slag met het ijsbereiden. CSM-Bakery Solutions Het IJscentrum was dinsdag 4 december...

Vakblad IJs! – editie 45
Bestel nu een gratis proefnummer
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Chocoa 2019

20 februari 2019 - 16:26

Lees meer

Intersicop: International Bakery, Pastry, Ice-Cream and Coffee Show

23 februari 2019 - 26 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

00:00 - 28 februari 2019

Lees meer