IJssalon
Uit dit dossier
‘s Werelds beste patissier Roger van Damme is herboren
Roger van Damme werd in 2017 tot ‘Beste patissier van de wereld’ uitgeroepen. Alhoewel al zijn professionele dromen uitkwamen, zit de Nederlander die vooral in België actief is, nog vol ambities. Hij is als herboren uit de coronapandemie gekomen. “Ik wil iets achter laten voor mijn kinderen”. Daarnaast signaleert hij een grote vernieuwingsdrang onder...
De Verrassing zoekt ondernemende ijsbereider
Suzi van Oorschot en haar moeder Mariet Bussemaker van De Verrassing in Beek en Donk zijn op zoek naar een ijsbereider die als partner in hun zaak wil stappen. IJsbereider Mariet gaat in 2024 met pensioen en omdat er door corona geen beurzen en bijeenkomsten zijn, schakelen ze vakblad IJs! in bij hun zoektocht.
Winnares MasterChef 2016 maakt ijs en patisserie in Harderwijk
Hilde van Maanen wil mensen verrassen met eigentijdse smaken en een dito beleving, zonder concessies te doen aan ambachtelijkheid. “Ik wil klassiek en eigentijds tegelijkertijd zijn”, aldus de voormalige winnares van het televisieprogramma MasterChef. En haar ambities zijn groot. “Ik wil de beste van Nederland zijn.”
IIskâld in Lemmer volledig vernieuwd na brand
IIskâld in Lemmer opende in april opnieuw haar deuren. Precies een jaar eerder werd de ijssalon verwoest door een brand. Eigenaresse Oppie Riedstra blikt samen met haar zoon Marten en zijn vrouw Angela, de opvolgers van het bedrijf, terug op een heftig jaar. “We wilden de ravage omzetten in iets positiefs.”
‘In ijsatelier Jérolo is de sfeer altijd gemoedelijk’
Met ijsatelier Jérolo heeft de Oost-Vlaamse familie Van Der Gucht in april haar tweede horecazaak op het marktplein van Wetteren geopend. De take-away ijsverkoop loopt als een trein en vormt een goede aanvulling op het assortiment van de aanpandige brasserie. Met slimme marketing proberen de jonge ondernemers de naamsbekendheid verder te vergroten.