IJssalon
Uit dit dossier
‘IJs blijkt crisisbestendig’
Sturen op cijfers. Voor Gijs van Dijk van ’t IJshuys in Heusden is het als ondernemer dagelijkse kost. Deze kersverse voorzitter van de Verenigde Ondernemers Club (VOC) van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum (VAIJ) wil dit ijsseizoen meer marge behalen met zijn coupes. Daarnaast gaat hij ambachtelijk softijs verkopen, in navolging van collega’s uit...
IJs & Zo opent nieuwe vestiging in Wassenaar
IJssalon IJs & Zo opende op 1 april aan de Langstraat in Wassenaar een nieuwe vestiging. Het is de vierde vestiging van de ijssalon. Ter ere van de opening schepten de medewerkers gratis ijs, waar met veel enthousiasme gebruik van werd gemaakt .
Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht
Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende 10 maart met zijn compagnons de patisseriezaak en ijssalon Smullies in Maastricht. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat.
Gastologie zorgt voor meer klantvriendelijkheid
Investeren in gastvrijheid loont. Vanuit die overtuiging traint gastvrijheidsdeskundige Jeannine Sok ondernemers en medewerkers in de horeca en in de retail. In haar recent verschenen boek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft ze tips geeft hoe je het gedrag van gasten en klanten op een positieve manier beïnvloedt.“Wees oprecht geïnteresseerd.”
Trumpi Time verkoopt ijs in tankstation én binnenstad Breda
Nandor en Kitty Trumpi bestieren twee vestigingen van Trumpi Time in Breda. Een hippe pompshop met ambachtelijk schepijs en een vestiging met vers belegde broodjes en schepijs in de binnenstad. Beide zaken hebben een herkenbare stijl. Elk jaar verzinnen de ondernemers wel iets nieuws.