IJssalon
Uit dit dossier
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter
Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck
De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.
Pure inspiratie vinden
Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die ik tijdens een interview over het vak krijg: wat zijn de trends die voor dit jaar of komend jaren gelden? Braaf geef ik altijd een antwoord, al weet ik vaak ook niet wat het precies allemaal gaat worden. Met een beetje mazzel heb ik het achteraf nog bij het rechte eind gehad.
Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen
Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.
Nieuwe voorzitter Gilde van SVH Meesterijsbereiders Luc Blok
Luc Blok van Luciano in Wassenaar heeft per 1 november 2021 Theo Clevers opgevolgd als voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Grote schoenen om te vullen? “Dat kun je wel zeggen! Theo is een persoonlijkheid, die goede praatjes had bij prijsuitreikingen. Maar om het in plat Haags te zeggen: ik kan ook lekker lullen.”