IJssalon

Uit dit dossier
Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht  en ambitieus

Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak.

'Open je ijssalon alléén als je aan de richtlijnen van het RIVM kunt voldoen'

'Open je ijssalon alléén als je aan de richtlijnen van het RIVM kunt voldoen'

De horeca is op last van de overheid tot 6 april gesloten, maar mag wel fungeren als afhaalgelegenheid. In eerste instantie adviseerde de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de ijssalon om te sluiten tot 6 april. Maar vanwege deze aanvullende maatregelen nuanceert de vereniging het standpunt. “Open je ijssalon alléén als je zeker weet dat je aan de richtlijnen...

Frederic’s Ice Cream Bar Kortrijk - Al twintig jaar trendsetter

Frederic’s Ice Cream Bar Kortrijk - Al twintig jaar trendsetter

Op steenworp afstand van het station vind je in de Kortrijkse winkelstraat Lange Steenstraat in een hoekpand ‘Frederic’s Ice Cream Bar’. Al 21 jaar een vaste waarde voor de inwoners van Kortrijk. Maar ook vele toeristen, voornamelijk Britten en Amerikanen die de oorlogskerkhoven in de streek komen bezoeken, vinden hun weg naar Frederic’s.

Who’s Johnny? - ‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’

Who’s Johnny? - ‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’

Als scheepsmanager proefde Haico Halbesma, alias Johnny, overal ter wereld ijs. Met de inspiratie die hij tijdens zijn reizen opdeed, opende hij een jaar geleden zijn ijssalon Johnny´s Gelato in Monnickendam. In april volgt een tweede filiaal in Zandvoort, met hetzelfde concept: “Kwalitatief ijs, met een sociale impact.”

Dit zijn de trends in 2020

Aan de slag met gezond, vegan, online en de wereldkeuken. Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer.

Vakblad IJs! – editie 51
Vakblad IJs! – editie 51

Met onder andere IJssalon Lo Solé, Variëren met variegato en De mogelijkheden van stracciatella.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

AgriFoodInnovation Event

25 november 2020 - 26 november 2020

Lees meer

Horecava 2021

11 januari 2021 - 14 januari 2021

Lees meer

Open Huis Bakeplus

1 maart 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea