IJsbereiden

Uit dit dossier
IJsdraaien in de jaren vijftig

IJsdraaien in de jaren vijftig

In 1949 volgde mijn vader een cursus ijsbereiding in Amsterdam. Ik leerde de kneepjes van het vak vervolgens van hem. IJsmaken was een zeer lucratieve handel in die tijd. Vandaag de dag gaat het er heel anders aan toe dan toen ik in 1950 bij mijn vader ijsdraaide. In de gewone huizen was nog geen koelkast of vriezer aanwezig, dus het vereiste meer planning....

Gelato Idéale: anders ijs maken

Tijdens het ijsseminar dat Laan Heiloo in samenwerking met Valmar Benelux organiseerde, demonstreerde maestro Giovanni Favella een nieuwe manier van ijs maken. Het verslag is gepubliceerd in vakblad IJs editie 27 (verschijning 19 december 2014). “Doorgaans bestaat een basisijsmix uit 17-18 procent suiker, 7 procent vet en 36 procent totaal drogestof (TDS). Daaraan voegen we de diverse smaakpasta’s toe. Zo doen we het al veertig jaar. Er is niets mis met deze werkwijze, maar het maakt het des te lastig om alle smaken een gelijke stevigheid te geven. Vaak zie je dat na een tijdje in...

Theo Clevers presenteert boek IJsgeheimen

GRUBBENVORST - Theo Clevers, eigenaar van ijssalon Clevers in Grubbenvorst, Arcen, Plasmolen en Overloon, heeft een boek geschreven. De SVH Meesterijsbereider en voorzitter van IJsTOP geeft in zijn boek de ijsgeheimen prijs voor de beginnende en hobbykok. Clevers schreef het boek IJsgeheimen, dat hij 18 april officieel presenteert, voor de hobbykok die "de basis van het ijsmaken wil leren". Met 117 prachtige foto's en recepten voor sorbets, roomijsjes, Theo's favoriete limoncello en siropen helpt de meesterijsbereider de thuiskok een heel eind op weg. Theo's Favoriete Limoncello met citroensorbet Echt,...

Vakblad IJs! – editie 51
Vakblad IJs! – editie 51

Met onder andere IJssalon Lo Solé, Variëren met variegato en De mogelijkheden van stracciatella.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

AgriFoodInnovation Event

25 november 2020 - 26 november 2020

Lees meer

Horecava 2021

11 januari 2021 - 14 januari 2021

Lees meer

Open Huis Bakeplus

1 maart 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea