IJsbereiden

Uit dit dossier
Meesterijsbereider Hans Kennis over de kneepjes van het vak

Meesterijsbereider Hans Kennis over de kneepjes van het vak

Meesterijsbereider Hans Kennis runt drie bedrijven in ijs en chocolade. Zelfs in de winter heeft hij werk, eigenlijk meer dan hij zelf verwachtte. Wat verklaart zijn succes?

Last-minute inschrijving mogelijk voor cursus ijsbereider

Last-minute inschrijving mogelijk voor cursus ijsbereider

Door enkele mutaties zijn er plaatsen vrij gekomen voor de cursus ijsbereider. U kunt zich nog last-minute inschrijven voor de cursussen die 14, 15 en 16 januari van start gaan. Voor 14 en 15 januari is in beide groepen één plaats vrijgekomen en in de groep die 16 januari start zijn er drie plaatsen vrijgekomen. Daarnaast start 31...

Piet Tamminga slaagt voor Meesterproef

Piet Tamminga slaagt voor Meesterproef

Piet Tamminga, ijsbereider en eigenaar van Puur Tamminga in Veenendaal, slaagde 19 oktober voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Na zijn inauguratie, die binnenkort plaats vindt, mag Piet Tamminga zich de 32e SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen. Meesterproef Piet Tamminga SVH Meesterijsbereiders Mark van Gaal (IJs & Spijs in Haps),...

IJsdraaien in de jaren vijftig

IJsdraaien in de jaren vijftig

In 1949 volgde mijn vader een cursus ijsbereiding in Amsterdam. Ik leerde de kneepjes van het vak vervolgens van hem. IJsmaken was een zeer lucratieve handel in die tijd. Vandaag de dag gaat het er heel anders aan toe dan toen ik in 1950 bij mijn vader ijsdraaide. In de gewone huizen was nog geen koelkast of vriezer aanwezig, dus het vereiste meer planning....

Gelato Idéale: anders ijs maken

Gelato Idéale: anders ijs maken

Tijdens het ijsseminar dat Laan Heiloo in samenwerking met Valmar Benelux organiseerde, demonstreerde maestro Giovanni Favella een nieuwe manier van ijs maken. Het verslag is gepubliceerd in vakblad IJs editie 27 (verschijning 19 december 2014). “Doorgaans bestaat een basisijsmix uit 17-18 procent suiker, 7 procent vet en 36 procent totaal drogestof...

Vakblad IJs! – editie 50
Vakblad IJs! – editie 50

Met onder andere Intelligentia Taste Rooms, Suikervervanger EQu, Fanelli’s en Asperge-ijs.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Expo GastroPan 2020

21 juni 2020 - 23 juni 2020

Lees meer

Dag van de Duurzame verpakking

22 juni 2020 - 22 juni 2020

Lees meer

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea