IJs
Uit dit dossier
IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day
Europa viert op 24 maart voor de tiende keer Gelato Day. Deze dag staat er in heel Europa één ijssmaak centraal: Dolce Sinfonica (zoete symfonie). Dit is een initiatief van Artglace, de Europese branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders.
Speciaal Oekraïens ijsje voor giro 555 op European Gelato Day
Op 24 maart is European Gelato Day, de dag voor ambachtelijk bereid ijs. Vereniging Ambachtelijk IJscentrum komt met een landelijk initiatief: de opbrengst van een speciaal voor deze dag gemaakt Oekraïens ijsje gaat naar giro 555.
Doe online inspiratie op!
Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vakblad IJs je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met...
Sigep: Markt voor Italiaans ambachtelijk ijs groeit
De markt voor Italiaans ambachtelijk ijs groeit. Dat meldt de Italian Exhibition Group’s Observatory van de bekende ijsbeurs Sigep. Ze zien groei van de export van apparatuur, kennis, en ingrediënten en halffabricaten. Met name in Azië en Noord Amerika worden genoemd als groeimarkten.
Een ijsje kopen bij de boer
Lokaal is een trend. Steeds meer boeren verkopen hun producten via een boerderijwinkel rechtstreeks aan de consument. Jannette en Laurens den Boer van IJsboerderij den Boer maken dagelijks vers boerenijs. RTV Rijnmond ging bij hen langs en maakte een reportage.