IJs

Uit dit dossier
Rauwe melk: grondstof met ziel

Rauwe melk: grondstof met ziel

Hoe ga je er mee om? Heel wat ijsbereiders bereiden hun ijs van ‘verse melk’, zeggen ze. Maar hoe vers is dat? Als je lang houdbare melk gebruikt klinkt dat best ongeloofwaardig.  Gepasteuriseerde melk is ook al heel wat dagen onderweg voordat het bij de eindverbruiker komt. Nee, echt vers is de melk die zo bij de boer vandaan komt,...

Vegan ijs

Vegan ijs

Hype of blijver? Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Daarmee bedoelt men ten eerste delen van het dier en/of producten die daarvan vervaardigd zijn, zoals vlees, gelatine, leer, bont en wol. En ten tweede door dieren voortgebrachte producten, zoals zuivel, eieren en honing....

Giro-ijs en andere bijzondere smaken

Giro-ijs en andere bijzondere smaken

Italiaans ijs: wat is dat? De eerste week van mei, de Giro d’ Italia komt naar Nederland. Reden genoeg voor Omroep Gelderland om daar een item van te maken. Als je Italië zegt dan zeg je ook ijs en zo kwam Omroep Gelderland vanzelf bij het IJscentrum terecht met de vraag of wij een Italiaans ijsje konden maken en of zij daar voor hun programma...

Voorjaar 2016 - Wat gaat het worden?

Voorjaar 2016 - Wat gaat het worden?

We gaan dit jaar voor eerlijke grondstoffen en een eerlijk verhaal Het is elk jaar weer spannend of u nu de hele winter open bent geweest of dat bij u in maart de deur weer open gaat. Dit is de tijd van het jaar dat de klant het voorjaar wil gaan voelen en dat gaat gewoon niet zonder ambachtelijk ijs. De vakbeurzen zijn weer achter de rug en het is...

Fruit verwerken in variegato & decoratie

Fruit verwerken in variegato & decoratie

In vakblad IJs! 30 (juli 2015) staat een artikel over de verwerking van fruit in ijs. Fruit kan ook verwerkt worden in variegato of decoratie. Hier leest u de tips en trucs van Jacques Vos, manager IJscentrum. Variegato Als je de vruchten in een variegato heel wilt houden, zal het verwarmingsproces heel geleidelijk moeten verlopen. Gaat het te snel,...

Vakblad IJs! – editie 45
Bestel nu een gratis proefnummer
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Chocoa 2019

20 februari 2019 - 16:26

Lees meer

Intersicop: International Bakery, Pastry, Ice-Cream and Coffee Show

23 februari 2019 - 26 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

00:00 - 28 februari 2019

Lees meer