IJs

Uit dit dossier
Waarom voegen we emulgatoren toe aan ambachtelijk ijs?

Waarom voegen we emulgatoren toe aan ambachtelijk ijs?

Emulgatoren zijn stoffen die in staat zijn om stoffen die zich normaal gesproken niet laten mengen, tóch met elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan water en vet of aan water en lucht. Bij de bereiding van ambachtelijk ijs komen beide situaties voor. Bij roomijs is het vooral belangrijk om het vet zo goed mogelijk te verdelen in de ijsmix....

Hazelnoot: natuurlijke gezondheidsbommetjes

Hazelnoot: natuurlijke gezondheidsbommetjes

De wedstrijdsmaak van 2017 Of je nu mee doet aan de IJsvak-Wedstrijden of niet, hazelnootijs mag niet ontbreken in de vitrine van een ijssalon. Van alle nootsmaken die in het ambachtelijk ijs verwerkt worden, is hazelnoot wel de meest bekende en de meest verkochte. Walnoten hebben een meer uitgesproken smaak en de amandel weer wat milder. De hazelnoot...

Rauwe melk: grondstof met ziel

Rauwe melk: grondstof met ziel

Hoe ga je er mee om? Heel wat ijsbereiders bereiden hun ijs van ‘verse melk’, zeggen ze. Maar hoe vers is dat? Als je lang houdbare melk gebruikt klinkt dat best ongeloofwaardig.  Gepasteuriseerde melk is ook al heel wat dagen onderweg voordat het bij de eindverbruiker komt. Nee, echt vers is de melk die zo bij de boer vandaan komt,...

Vegan ijs

Vegan ijs

Hype of blijver? Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Daarmee bedoelt men ten eerste delen van het dier en/of producten die daarvan vervaardigd zijn, zoals vlees, gelatine, leer, bont en wol. En ten tweede door dieren voortgebrachte producten, zoals zuivel, eieren en honing....

Giro-ijs en andere bijzondere smaken

Giro-ijs en andere bijzondere smaken

Italiaans ijs: wat is dat? De eerste week van mei, de Giro d’ Italia komt naar Nederland. Reden genoeg voor Omroep Gelderland om daar een item van te maken. Als je Italië zegt dan zeg je ook ijs en zo kwam Omroep Gelderland vanzelf bij het IJscentrum terecht met de vraag of wij een Italiaans ijsje konden maken en of zij daar voor hun programma...

Vakblad IJs! – editie 46
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJS!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJS! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Tuttofood

6 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer

SIAL China

14 mei 2019 - 16 mei 2019

Lees meer

United Fresh

10 juni 2019 - 12 juni 2019

Lees meer