IJs

Uit dit dossier
Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populair dranken in wereld, maar nergens wordt zo veel koffiegedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Nederlanders zijn dus echte koffieleuten. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed. In de ijssalon is koffie-ijs meestal wel te vinden, maar het is geen hardloper. Waarom...

Op zoek naar de beste smaak

Op zoek naar de beste smaak

Dat smaakt naar meer: dat zou je iedereen willen horen zeggen als ze jouw ijs proeven. Gelukkig is dat ook meestal zo, want ambachtelijk ijs vindt bijna iedereen lekker. Maar wat is lekker? Smaken verschillen, wat de een lekker vindt, daar houdt de ander soms helemaal niet van. Toch wil je het liefst het iedereen naar de zin maken. Wat kun je daaraan...

Het perfecte sorbetijs

Het perfecte sorbetijs

Tijdens de briefing van de IJsVak-wedstrijden 30 oktober jl. is er al veel gezegd over sorbetijs en specifiek over bosbessen sorbetijs, de wedstrijdsmaak van 2018. Niet ieder ijsbereider was aanwezig, dus misschien goed om een aantal zaken over sorbetijs op een rijtje te zetten. Sorbetijs wordt voornamelijk gemaakt van vruchten, maar steeds vaker...

Waarom voegen we emulgatoren toe aan ambachtelijk ijs?

Waarom voegen we emulgatoren toe aan ambachtelijk ijs?

Emulgatoren zijn stoffen die in staat zijn om stoffen die zich normaal gesproken niet laten mengen, tóch met elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan water en vet of aan water en lucht. Bij de bereiding van ambachtelijk ijs komen beide situaties voor. Bij roomijs is het vooral belangrijk om het vet zo goed mogelijk te verdelen in de ijsmix....

Hazelnoot: natuurlijke gezondheidsbommetjes

Hazelnoot: natuurlijke gezondheidsbommetjes

De wedstrijdsmaak van 2017 Of je nu mee doet aan de IJsvak-Wedstrijden of niet, hazelnootijs mag niet ontbreken in de vitrine van een ijssalon. Van alle nootsmaken die in het ambachtelijk ijs verwerkt worden, is hazelnoot wel de meest bekende en de meest verkochte. Walnoten hebben een meer uitgesproken smaak en de amandel weer wat milder. De hazelnoot...

Vakblad IJs! – editie 45
Bestel nu een gratis proefnummer
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Chocoa 2019

20 februari 2019 - 16:26

Lees meer

Intersicop: International Bakery, Pastry, Ice-Cream and Coffee Show

23 februari 2019 - 26 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

00:00 - 28 februari 2019

Lees meer