Boeken
Uit dit dossier
Handboek voor de ijsmaker
Volgens Bas van Haaren hebben ijsmakers de keuze uit twee soorten boeken. Een boek met een wetenschappelijke en technische insteek of een praktijkboek met veel receptuur, vaak gericht op consumenten. Daarom schreef hij samen met collega Nils Hendrikse -12ºC Gelato, een combinatie van theorie en ijscreaties gericht op de professionele ijsbereider.
Alles wat je wilt weten over bedrijfsoverdracht
Voor foodondernemers is bedrijfsoverdracht een actueel onderwerp. In de versbranches werken veel oudere ondernemers, die moeten nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Een moeilijk onderwerp, want naast alle emoties rondom een bedrijfsoverdracht, weten veel ondernemers niet precies hoe dit proces eruitziet. Het boek ‘De 100 meestgestelde vragen...
Aangenaam - Jimmy de Leeuw
Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.
Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters
In dit boek geeft reputatie-expert Frank Peters zijn visie op reputatiemanagement en integer leiderschap. Bekende Nederlandse filosofen, wetenschappers en denkers vullen hem aan op het gebied van ethiek.
De Hongerwinter - Ingrid de Zwarte
De Hongerwinter van 1944-1945 is een beruchte periode in de Nederlandse geschiedenis. In haar boek De hongerwinter ziet historicus Ingrid de Zwarte was het niet als periode van passief lijden, maar juist van ongekende veerkracht.