Recepten

Diverse recepten die in vakblad IJs! hebben gestaan vindt u hier terug. Heeft u zelf een recept dat u wilt delen op deze pagina? Mail het naar de redactie!

  • Ruby Chocolade ijs

    Ruby chocolade ijs

    Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: de Ruby chocolade. Het unieke, fruitige smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100 procent afkomstig uit de Ruby cacaoboon. Een recept voor Ruby Cholade ijs! Lees verder →

  • Hazelnootschuimtaart

    Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. Lees verder →

  • Framboosdropijs

    A-merken in de vitrine slaan goed aan bij de consument. Kies daarom eens een opvallende dropsmaak voor uw ijs en combineer dit met frambozenijs. Lees verder →

  • Coupe Progres’see

    Coupe Progres’see

    De afgelopen jaren ging Mark van Gaal voor een gewaagde samenstelling van smaken in de coupe, tijdens de wedstrijd om de Gouden IJscreatie. Dit jaar werd er voor de verandering eens op safe gespeeld, met tot gevolg dat met name de blinde jury hoge cijfers… Lees verder →

  • IJstaarten voor Pasen

    Pasen is in de winkels van ambachtelijke bakkers, het grootwinkelbedrijf en de retail net zo‘n groot moment qua verkoopvolume als Kerst. Bij ijssalons zien we dat veel minder, terwijl ijstaarten tijdens Kerst wel volop worden verkocht. Veelal heeft dat te maken met het feit dat… Lees verder →

  • Chocolade Praline-taartje

    Dit ijstaartje is gebaseerd op een parfait in combinatie met chocolade ijs. Parfait is stilstaand gevroren ijs: dat betekent dat de lucht in het eindproduct vooraf in het mengsel wordt gebracht. Veelal is dit een combinatie van slagroom, eidooier, basisproducten van een fabrikant of een… Lees verder →