Een mooi 2021

3 december 2020 Michelle de Koning

Steeds meer ijsbereiders gaan in de winter door, in welke vorm dan ook. Logisch want dit jaar vraagt erom. Uw seizoen begon vroeg, de ijssalons gingen daarna vrijwel onmiddellijk weer op slot om uiteindelijk als afhaallocatie weer open te gaan. De zomer verliep door een combinatie van mooi weer en redelijk veel vrijheid met het oog op de coronamaatregelen wel aardig, maar in het najaar ging het wederom mis. Nieuwe maatregelen zorgen weer voor horecasluitingen en het daarmee samenhangende verlies van inkomsten voor sommigen van u. Vandaar dus dat zaken als pepernoten, oliebollen en chocolade een belangrijke rol spelen  deze winter. Ik hoop dan ook dat u wat heeft aan de wintertips die door dit hele blad heen staan.

2021 zal anders zijn. 2020 begon nog met de traditionele beurzen zoals de Horecava, Sigep en IJs-Vak, in 2021 zijn de Horecava en Sigep vooralsnog (deels) digitaal en over IJs-Vak moet de beslissing nog vallen. Maar tot zover het slechte nieuws. Want deze dagen lijkt het erop dat de rest van 2021 juist veel beter zal verlopen dan 2020. Met vaccinaties in het vooruitzicht, zal er in de loop van het jaar weer meer mogelijk zijn. Hopelijk gaat daarmee ook het consumentenvertrouwen (en daarmee de uitgaven) weer omhoog.

En binnen de branche is er ook goed nieuws. Met een sectorhuis, samenwerking met de schepijskaart van Nederland en een hernieuwde koppeling tussen Vakblad IJs! en de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum sluiten we 2020 positief af én gaat de sector als geheel sterker 2021 in.

Fijne feestdagen en blijf gezond!

Altijd op de hoogte blijven?