IJs maakt een comeback op Bakkersvak!

2018-12-06 advertorial Easyfairs IJs 600x400

Bakkersvak 2019 staat bijna voor de deur. Op 10, 11 en 12 maart wordt de beurs na 7 jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Met een nieuwe, frisse en hippe uitstraling gaat Bakkersvak mee met de markt. Een belangrijke verandering is dat de beurs voor het eerst drie dagen duurt in plaats van twee. De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als gewenst moment om Bakkersvak te bezoeken. Met een extra beursdag is het programma nog uitgebreider dan voorheen en belooft de beurs een bijzondere editie te worden!

Segment IJs

Het segment ‘IJs’ maakt dit jaar haar wederoptreden op Bakkersvak. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ijs (en het overdonderende succes van vorig jaar) krijgt IJs een vaste plek op de beursvloer. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart rondom dit segment. Ijsbereiders kunnen hier terecht voor inspirerende demonstraties van Nederlandse en internationale ijsbereiders. De IJsroute keert eveneens terug, want ook tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ambachtelijke ijsbereider. Over de gehele vloer verspreid worden leveranciers die iets voor ijssalonhouders kunnen betekenen herkenbaar aangeduid. Daarnaast leent Bakkersvak zich als inspiratieplatform om de ijssalonhouders kennis te laten maken met producten die de (vaak gesloten) wintermaanden van een nieuw impuls kunnen voorzien.

Nieuwe kennistheaters

Dit jaar zijn er meer kennistheaters dan ooit te vinden op Bakkersvak. De echte ondernemers, managers en zelfstandigen kunnen vanaf nu terecht in café Onderneem! Naast dit café is er een Grondstoffentheater en een heus Inspiratorium op de beursvloer te vinden. In het Inspiratorium worden nieuwe foodconcepten getoond om de bezoeker op en top te inspireren en een innovatieve kijk in de toekomst van food te bieden. Tot slot is er een workshop area in samenwerking met het Bakery Institute, voor de bezoeker die behoefte heeft aan een echte hands-on beleving. Diverse korte, praktische workshops bieden de unieke gelegenheid om persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren of ze naar een hoger niveau te tillen.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

 
Lees ook
Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De vierde editie staat nu online. In deze editie leest u over het nieuwe Grondstoffentheater, de sessies en stand van het Nederlands Bakkerij Centrum, de verse sappen en jams van Vink en de...

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon...

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari,  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste. Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen...