IJs in de zomer, oliebollen in de winter

Everbake adv_53-2021_1

In het laatste nummer van Vakblad IJs van 2020 vertelde Stéfano Zuliani dat hij net voor de eerste lockdown de tweede vestiging van Zuliani’s Gelato opende in Zoetermeer. Bij de keuzes die hij toen maakte, hoorde zeker ook de vraag: wat doen we in de winter? “Het ijs maakt plaats voor oliebollen met en zonder rozijnen, appelbeignets en gevulde bollen.”

Stéfano: “ Een groot deel van Zoetermeer kende ons al maar een groot deel ook nog niet. Toen we net open gingen begon de lockdown en was de vraag: hoe laten we ze nu kennis maken met ons ijs nu de straten uitgestorven zijn?” Bezorgen was het antwoord. “En toen na vier weken de straten weer voller werden, hebben we de focus weer verlegd naar de winkelverkoop. In onze vestiging in de Dorpsstraat was 2020 een normaal jaar qua omzet, maar voor het Stadshart heb ik natuurlijk nog geen referentiekader. Je hebt er niks aan als alles dicht is en er minder mensen op straat lopen dus ik zal wel wat omzet zijn misgelopen. Maar met de aanloop van de klanten die er wel waren hebben we toch een mooie omzet gemaakt.”

Van ijs naar oliebollen

Everbake adv_53-2021

Omdat Stéfano het personeel in de winter ook een salaris wil bieden, wordt de ijssalon in oktober omgetoverd tot oliebollen-loket. De ijsmachine maakt plaats voor de CREARE-frituurlijn met Unidos doseermachine en het ijs maakt plaats voor oliebollen met en zonder rozijnen, appelbeignets en gevulde bollen.

Maar hoe start je nu met de verkoop van oliebollen? Stéfano: “Eind augustus heb ik de knoop doorgehakt om zelf te gaan bakken en niet in te kopen bij een bakker. Door zelf te bakken creëer je een stukje beleving, omdat je vers aan het bakken bent. De voorbijgangers ruiken de oliebollen. Bovendien kunnen we de klanten een verser product aanbieden en hebben we minder inkoopkosten en verspilling. Vervolgens ben ik naar een frituurdemonstratie gegaan van EverBake, de leverancier van onze frituurlijn, en Royal Steensma, onze grondstoffenleverancier van wie ik het kunstje heb geleerd hoe je de beste oliebol kunt bakken. We hebben het eerste jaar al een mooie omzet gedraaid terwijl we in de coronacrisis zaten. Bovendien kan ons personeel zo in de winter ook lekker doorwerken en een salaris verdienen. Dus ik ben zeer tevreden!”

Everbake adv_53-2021_3

Lees ook
Nieuw coronaprotocol geldend vanaf 28 april

Nieuw coronaprotocol geldend vanaf 28 april

Sinds 28 april zijn de terrassen weer open. Hiervoor heeft Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een nieuwe versie van het coronaprotocol voor ijssalons opgesteld. DIt protocol ging in op 28 april en blijft voorlopig van kracht.

Bakeplus komt naar je toe!

Bakeplus komt naar je toe!

Het zijn rare (corona)tijden. Heb je het beursbezoek en het ontdekken van nieuwe ijsnoviteiten dit voorjaar ook zo gemist? Geen nood! Bij Bakeplus draaien we dit jaar de rollen om: onze accountmanager komt naar jouw ijssalon toe en laat jou onze nieuwste ijssmaken van 2021 proeven.

IJssalon Milanese beleeft kickstart in Antwerpen

IJssalon Milanese beleeft kickstart in Antwerpen

Een klein jaar na de opening lopen Antwerpenaren al warm voor ijssalon Milanese. Corona en een aantrekkelijke herinrichting van de wijk gaven het bedrijf een kickstart. Zaakvoerder Roberto Milanese heeft een lange carrière in de Italiaanse mode achter de rug en jaagt nu zijn droom na.