IJs in de zomer, oliebollen in de winter

Everbake adv_53-2021_1

In het laatste nummer van Vakblad IJs van 2020 vertelde Stéfano Zuliani dat hij net voor de eerste lockdown de tweede vestiging van Zuliani’s Gelato opende in Zoetermeer. Bij de keuzes die hij toen maakte, hoorde zeker ook de vraag: wat doen we in de winter? “Het ijs maakt plaats voor oliebollen met en zonder rozijnen, appelbeignets en gevulde bollen.”

Stéfano: “ Een groot deel van Zoetermeer kende ons al maar een groot deel ook nog niet. Toen we net open gingen begon de lockdown en was de vraag: hoe laten we ze nu kennis maken met ons ijs nu de straten uitgestorven zijn?” Bezorgen was het antwoord. “En toen na vier weken de straten weer voller werden, hebben we de focus weer verlegd naar de winkelverkoop. In onze vestiging in de Dorpsstraat was 2020 een normaal jaar qua omzet, maar voor het Stadshart heb ik natuurlijk nog geen referentiekader. Je hebt er niks aan als alles dicht is en er minder mensen op straat lopen dus ik zal wel wat omzet zijn misgelopen. Maar met de aanloop van de klanten die er wel waren hebben we toch een mooie omzet gemaakt.”

Van ijs naar oliebollen

Everbake adv_53-2021

Omdat Stéfano het personeel in de winter ook een salaris wil bieden, wordt de ijssalon in oktober omgetoverd tot oliebollen-loket. De ijsmachine maakt plaats voor de CREARE-frituurlijn met Unidos doseermachine en het ijs maakt plaats voor oliebollen met en zonder rozijnen, appelbeignets en gevulde bollen.

Maar hoe start je nu met de verkoop van oliebollen? Stéfano: “Eind augustus heb ik de knoop doorgehakt om zelf te gaan bakken en niet in te kopen bij een bakker. Door zelf te bakken creëer je een stukje beleving, omdat je vers aan het bakken bent. De voorbijgangers ruiken de oliebollen. Bovendien kunnen we de klanten een verser product aanbieden en hebben we minder inkoopkosten en verspilling. Vervolgens ben ik naar een frituurdemonstratie gegaan van EverBake, de leverancier van onze frituurlijn, en Royal Steensma, onze grondstoffenleverancier van wie ik het kunstje heb geleerd hoe je de beste oliebol kunt bakken. We hebben het eerste jaar al een mooie omzet gedraaid terwijl we in de coronacrisis zaten. Bovendien kan ons personeel zo in de winter ook lekker doorwerken en een salaris verdienen. Dus ik ben zeer tevreden!”

Everbake adv_53-2021_3

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Introductie Cash-it zelfscan kassa op Bakkersvak

Introductie Cash-it zelfscan kassa op Bakkersvak

Marti Orbak Software en Evers Kassasystemen introduceren op Bakkersvak de Cash-it zelfscan kassa voor de bakkerij. Bij deze betaalzuil kunnen klanten snel en gemakkelijk zelf producten afrekenen.

9 tips om je online zichtbaarheid te vergroten

9 tips om je online zichtbaarheid te vergroten

Als foodverkoper wil je dat je vitrine er ‘gelikt’ uitziet. Maar hoe zit het met de online zichtbaarheid van je zaak? Een goed werkende website en het optimaal inrichten van een Google Bedrijfsprofiel helpt. Webdesigner John-Pierre Cornelissen geeft tips.