Gelatissimo biedt twee topwedstrijden voor ijsbereiders

Gelatissimo

Met twee spannende wedstrijden biedt Gelatissimo (van 15 tot 19 februari in Stuttgart) een speciale ervaring in de ijsindustrie. “Als je het ambacht van ijsproductie wilt leren kennen, vind je hier het juiste netwerk. Bovendien geven Italiaanse ijsprofessionals voor het eerst hun expertise door in liveshows tijdens de beurs”, vertelt Markus Tischberger, projectmanager bij Gelatissimo en Intergastra.

Bij de Grand Prix Gelatissimo strijden ijsbereiders op drie wedstrijddagen om het beste hazelnoot-, yoghurt- en aardbeienijs. In de finale op de vierde dag van de beurs wordt de winnaar van de Grand Prix Gelatissimo bepaald als de winnaars van de drie voorgaande dagen nog één keer hun vaardigheden tonen en live mango-ijs maken. De jury kiest vervolgens de algehele winnaar van de trofee de Coppa Gelatissimo. Een andere competitie volgt op woensdag 19 februari met de Intercoppa. Naast de driedaagse winnaars van de 2020 Grand Prix Gelatissimo behoren ook de Grand Prix-finalisten uit 2016 en 2018 tot de deelnemers. Ze staan ​​voor een grote uitdaging: degene die het beste bierijs produceert wint de Intercoppa.

Trends bij de Gelatissimo: veganistische en suikervrije varianten

Of het nu gaat om winkelaccessoires, verschillende grondstoffen, actuele ontwikkelingen in ijsmachines, de nieuwste koelingstechnologie of apparatuurtrends voor het ijslaboratorium, Gelatissimo biedt het complete spectrum van de ijsindustrie. Een trendonderwerp op de beurs is gezondheidsbewuste voeding: naast veganistisch ijs tonen de exposanten ook biologische en suikervrije varianten. Klassieke en nieuwe ijssmaken vullen het gevarieerde assortiment toppings en wafels op de beurs aan. “Gelatissimo is het belangrijkste ontmoetingspunt voor de industrie ten noorden van de Alpen. Ons doel is om het gespecialiseerde publiek de nieuwste trends en innovaties te bieden”, legt Markus Tischberger, projectmanager bij Gelatissimo en Intergastra uit. “Als je het ambacht van ijsproductie wilt leren kennen, vind je hier het juiste netwerk. Daarnaast geven Italiaanse ijsprofessionals hun expertise voor het eerst door aan bezoekers in liveshows. ”

Koffietop op Intergastra

Dankzij de nabijheid van Intergastra is er gelegenheid tot een uitgebreide industrie-uitwisseling. Eigenaars van ijssalons, banketbakkers, restauranthouders en hoteliers van over de hele wereld profiteren van de diversiteit van beide beurzen. Bezoekers hebben de mogelijkheid om kennis te maken met de huidige trends en ontwikkelingen, van ijsproductie en keukenapparatuur tot designtrends, tafelcultuurinnovaties, bouwtechnologie en de hele drankenwereld. Je vindt ook waardevolle impulsen in de Alfred Kärcher-hal (hal 8), waar je de wereld van koffie kunt ervaren. Of het nu gaat om rauwe koffie, bereidingswijzen, kopproeverijen, smaakervaringen in het dorp of de internationale uitwisseling van experts op het Koffiesymposium, ijs en koffie zijn een smakelijke dubbel. Talrijke evenementen en specialistische evenementen vullen de beurservaring aan: terwijl koffieproductie de focus is van de Coffee Summit, kunnen vakbezoekers kijken hoe de patissiers delicatessen maken als onderdeel van de Robert Widmann-competitie.

Gelatissimo is de grootste handelsbeurs voor ambachtelijk ijs ten noorden van de Alpen. Van 15 tot 19 februari 2020 vindt de beurs plaats samen met Intergastra, de vakbeurs voor de horeca in Stuttgart. Beide beurzen profiteren van hun synergie en bieden de ongeveer 100.000 bezoekers het volledige spectrum uit de wereld van ijs, gastronomie en de hotelindustrie.

Dossiers
Lees ook
Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector...

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

De komst van het Sectorhuis IJs is zo goed als rond. De branchepartijen, die hierin gaan samenwerken, tekenen op 2 maart op Bakkersvak/IJs-Vak een intentieverklaring. In dit document spreken de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum uit een sectorhuis te willen vormen om intensief samen op te trekken...

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

De IJs-vakwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal in Gorinchem. Jaarlijks keuren de inspecteurs van Houwers Groep de deelnemers op een voedselveilige werkwijze. De score telt mee in het eindresultaat in de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Om het thema voedselveiligheid extra te...