Gelatissimo biedt twee topwedstrijden voor ijsbereiders

Gelatissimo

Met twee spannende wedstrijden biedt Gelatissimo (van 15 tot 19 februari in Stuttgart) een speciale ervaring in de ijsindustrie. “Als je het ambacht van ijsproductie wilt leren kennen, vind je hier het juiste netwerk. Bovendien geven Italiaanse ijsprofessionals voor het eerst hun expertise door in liveshows tijdens de beurs”, vertelt Markus Tischberger, projectmanager bij Gelatissimo en Intergastra.

Bij de Grand Prix Gelatissimo strijden ijsbereiders op drie wedstrijddagen om het beste hazelnoot-, yoghurt- en aardbeienijs. In de finale op de vierde dag van de beurs wordt de winnaar van de Grand Prix Gelatissimo bepaald als de winnaars van de drie voorgaande dagen nog één keer hun vaardigheden tonen en live mango-ijs maken. De jury kiest vervolgens de algehele winnaar van de trofee de Coppa Gelatissimo. Een andere competitie volgt op woensdag 19 februari met de Intercoppa. Naast de driedaagse winnaars van de 2020 Grand Prix Gelatissimo behoren ook de Grand Prix-finalisten uit 2016 en 2018 tot de deelnemers. Ze staan ​​voor een grote uitdaging: degene die het beste bierijs produceert wint de Intercoppa.

Trends bij de Gelatissimo: veganistische en suikervrije varianten

Of het nu gaat om winkelaccessoires, verschillende grondstoffen, actuele ontwikkelingen in ijsmachines, de nieuwste koelingstechnologie of apparatuurtrends voor het ijslaboratorium, Gelatissimo biedt het complete spectrum van de ijsindustrie. Een trendonderwerp op de beurs is gezondheidsbewuste voeding: naast veganistisch ijs tonen de exposanten ook biologische en suikervrije varianten. Klassieke en nieuwe ijssmaken vullen het gevarieerde assortiment toppings en wafels op de beurs aan. “Gelatissimo is het belangrijkste ontmoetingspunt voor de industrie ten noorden van de Alpen. Ons doel is om het gespecialiseerde publiek de nieuwste trends en innovaties te bieden”, legt Markus Tischberger, projectmanager bij Gelatissimo en Intergastra uit. “Als je het ambacht van ijsproductie wilt leren kennen, vind je hier het juiste netwerk. Daarnaast geven Italiaanse ijsprofessionals hun expertise voor het eerst door aan bezoekers in liveshows. ”

Koffietop op Intergastra

Dankzij de nabijheid van Intergastra is er gelegenheid tot een uitgebreide industrie-uitwisseling. Eigenaars van ijssalons, banketbakkers, restauranthouders en hoteliers van over de hele wereld profiteren van de diversiteit van beide beurzen. Bezoekers hebben de mogelijkheid om kennis te maken met de huidige trends en ontwikkelingen, van ijsproductie en keukenapparatuur tot designtrends, tafelcultuurinnovaties, bouwtechnologie en de hele drankenwereld. Je vindt ook waardevolle impulsen in de Alfred Kärcher-hal (hal 8), waar je de wereld van koffie kunt ervaren. Of het nu gaat om rauwe koffie, bereidingswijzen, kopproeverijen, smaakervaringen in het dorp of de internationale uitwisseling van experts op het Koffiesymposium, ijs en koffie zijn een smakelijke dubbel. Talrijke evenementen en specialistische evenementen vullen de beurservaring aan: terwijl koffieproductie de focus is van de Coffee Summit, kunnen vakbezoekers kijken hoe de patissiers delicatessen maken als onderdeel van de Robert Widmann-competitie.

Gelatissimo is de grootste handelsbeurs voor ambachtelijk ijs ten noorden van de Alpen. Van 15 tot 19 februari 2020 vindt de beurs plaats samen met Intergastra, de vakbeurs voor de horeca in Stuttgart. Beide beurzen profiteren van hun synergie en bieden de ongeveer 100.000 bezoekers het volledige spectrum uit de wereld van ijs, gastronomie en de hotelindustrie.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe cursusdata IJscentrum

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.

IJscentrum sluit tot april vanwege coronavirus

IJscentrum sluit tot april vanwege coronavirus

Het IJscentrum heeft besloten om tot en met 31 maart geen cursussen te verzorgen in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Dit besluit werd genomen nadat de regering 12 maart nieuwe maatregelen afkondigde om het coronavirus COVID-19 in te dammen.

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.