Feestelijk aan tafel met ijs(desserts)

Bakeplus_adv IJS 52-2020

Ambachtelijke bakkers en slagers doen tegen het einde van het jaar goede zaken met fantastische producten voor de feestdagen. Ook voor ijsbereiders liggen er in deze periode mooie kansen.

IJs hoort natuurlijk bij uitstek bij zon en zomerse maanden. De meeste ijssalons sluiten in de winter hun deuren of gaan (deels) over op een ander assortiment. Toch loont het om in december de deuren van je ijssalon open te zetten voor de consument. Natuurlijk niet of nauwelijks voor dat handijsje. Maar wel voor mooie ijstaarten en verrassende desserts in uiteenlopende formaten en smaken.

Meer thuisconsumptie

In de cijfers rondom de consumentenmarkt ziet Bakeplus dit jaar een duidelijke stijging van thuisconsumptie, mede als gevolg van corona. Mensen willen zichzelf thuis verwennen met iets lekkers en kiezen voor de aankoop daarvan steeds vaker voor de speciaalzaak. Nu we in 2020 minder in de horeca terecht konden, gunnen we onszelf nu en dan iets écht bijzonders – zeker rondom feestelijke dagen zoals verjaardagen en straks ook kerst en Oud & Nieuw. IJsbereiders kunnen hier uitstekend op inspringen, omdat ijs een verwenproduct bij uitstek is. Wellicht kun je samenwerken met andere lokale versspecialisten. Slagers, bakkers en groenteboeren slaan rondom de feestdagen de handen ineen om complete feestmenu’s te verzorgen en dit via één bestelsysteem, één bezorgservice en één bezorgmoment te realiseren. Een ijsbereider past daar prima bij. En hoe meer lokale ondernemers zich aansluiten, hoe lager de kosten – want die worden gedeeld.

Schep-ijs-taarten

Op het gebied van desserts liggen rondom de feestdagen mooie kansen voor ijsbereiders. Immers: wie een diner afsluit met een goed en lekker dessert, is ervan verzekerd dat het etentje een uitstekende indruk achterlaat! De traditionele ijstaart blijft een succesnummer als afsluiter van een kerstdiner. Bakeplus zag bij een van haar klanten een prachtige schepijstaart, die in een ijstaartvorm van circa 18 centimeter doorsnede met transparante deksel kan worden opgebouwd. De ijstaart wordt gelost door met de hand de ring op te warmen en deze vervolgens naar beneden te schuiven. Als de klant de ijstaart op een verhoging presenteert, gaat dit aan tafel heel gemakkelijk. Vanwege de gebruikte vorm is deze ijstaart efficiënt te maken, stapelbaar in de vriezer en gemakkelijk mee te geven aan de consument.

IJstapas

Ook ijstapas zullen het goed doen op mooi gedekte tafels rondom de feestdagen. Verkoop de consument mooie ijsbekertjes met bolletjes ijs in verschillende smaken, die kunnen worden aangevuld met semifreddo, mini viennoiserie, fruit en allerlei andere dingen die lekker smaken bij ijs, zoals chocolaatjes, meringue of spekjes. Al deze aanvullingen kun je als ijsbereider bij de ijstapas aanbieden. Kijk ook eens in het assortiment van Bakeplus voor meer aanvullingen bij je ijs, zoals Brusselse wafels, donuts, muffins en andere bakkerijgerelateerde producten – naast natuurlijk alle benodigde ingrediënten voor de lekkerste ijssmaken.

IJstapas kunnen worden aangeboden in een ijsbekertje, maar ook in bijvoorbeeld een klein weckpotje of in een andere leuke, transparante vorm. Verzorg eventueel ook een grote schaal of sfeervolle plank, waarop de bakjes met ijs en de aanvullende producten kunnen worden gepresenteerd. Bedenk dat consumenten graag ontzorgd worden wanneer het om de aankleding van een kerstdiner gaat. Als één van de gangen weinig tijd hoeft te kosten maar er wel spectaculair uitziet, is de keuze gauw gemaakt.

In deze coronatijd zijn eenpersoonsporties actueel. Veel mensen willen ook gezamenlijk aan tafel liever niet de kans lopen om besmet te raken door bestek of verpakkingen te delen. Dan zijn voorverpakte, eenpersoonsporties ofwel mono desserts een uitkomst.

Online bestellijsten

Winkelen is voor veel consumenten een uitdaging in deze tijd. Werk daarom met (online) bestellijsten en zorg voor loketten waar een bestelling snel en verantwoord kan worden afgehaald. Wellicht heb je mogelijkheid een drive-in bij je ijssalon te realiseren, zodat klanten in hun auto kunnen worden geholpen. Bezorgen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden en zal zeker door je klant gewaardeerd worden. Ben je op zoek naar geschikte verpakkingen voor je bezorg- of afhaalservice? De thermo-ijsbakken van Bakeplus kunnen uitkomst bieden. Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden.

Tot slot: blijf zichtbaar. Consumenten zitten meer thuis en lopen minder door winkelstraten. Zorg dat je toch onder de aandacht blijft, bijvoorbeeld door je actiever op te stellen op social media en daar foto’s en bestelopties te delen. Uiteraard kunnen bestellijsten ook per post of via lokale media worden gedeeld. Geef de klant een goede reden om ook deze feestdagen bij jou in te kopen. Bakeplus wenst je veel succes deze decembermaand!

Bakeplus

Op zoek naar een goede sparringpartner om creatieve ideeën te vertalen naar de praktijk? Neem dan contact op met de accountmanagers van Bakeplus!

bakeplus logo_klein Bakeplus
0418-597 444
ijs@bakeplus.nl
www.bakeplus.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Zo werkt alcohol in je ijs

Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Morgen, op 6 maart vindt tijdens IJs-Vak op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden Creatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.