‘Coolest Housewarming’ bij Gelato Solutions

3 mei 2022 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Om ambachtelijk ijsbereiders kennis te laten maken met nieuwe producten, seizoensmaken en het nieuwe pand vond op 6 en 7 maart een ‘Coolest Housewarming’ plaats bij Gelato Solutions in Aalsmeer. Deze totaalleverancier voor ijsbereidersproducten presenteerde onder meer Perla Del Sud: een supercombinatie van pistache, amandelen en citrus voor zomerse dagen.

Hoe het allemaal begon

Gelato Solutions bestaat al sinds 2008. Veel ijsbereiders kennen eigenaar en oprichter Paul Zirkzee inmiddels wel of in ieder geval de website IJswinkel.nl. Voor 2008 woonde en trainde Paul als fanatieke triatleet in Italië. Via een bevriende relatie kwam hij in contact met Prodotti Stella. Van de ijsmeesters van Prodotti Stella in Italië heeft hij toen de basis van het ijs maken geleerd.

Vanwege de internationale financiële crisis die ook Italië hard raakte, keerde Paul in 2008 terug naar Nederland en startte als leverancier van de producten van Prodotti Stella voor de Benelux. Gelato Solutions was eerst te vinden in een pand in Hoofddorp en daarna in 2018 in Sassenheim waar er grotere vriescellen voor het bevroren fruit waren.

Toen eind 2021 door de coronacrisis aanvoerproblemen ontstonden, is dit opgelost met het aanhouden van extra voorraad. Daarvoor was meer opslagcapaciteit nodig en daarom is Gelato Solutions begin dit jaar naar een pand in Aalsmeer verhuisd dat meer dan twee keer zo groot is.

‘Coolest’ Housewarming

GelatoSolutions_IJswinkel.nl_adv IJs 58_2

In dit nieuwe onderkomen vond op zondag 6 en maandag 7 maart de ‘Coolest Housewarming’ plaats. Deze huisbeurs en open dagen ter ere van het nieuwe pand, waren eveneens georganiseerd als alternatief voor de jaarlijkse ijsvakbeurs, die naar het najaar is verzet.

Vanwege het mooie weer, kwamen veel bezoekers op zondagochtend al vroeg op de koffie in Aalsmeer, voordat hun ijssalons open gingen. De bezoekers konden genieten van een hapje, een drankje en natuurlijk een ijsje. Uit Italië waren ijsmeesters overgekomen om voor de Nederlandse ijsbereiders allerlei lekkers te maken.

Hardlopers en nieuwe smaken

De twee ijsvitrines stonden dan ook bomvol overheerlijke smaken. Met bekende hardlopers van Prodotti Stella zoals de Fleur de Sel en de Cookie & Caramel, maar ook smaken van de nieuwe merken Montebianco en Anselmi, zoals de overheerlijke limone deliziosa. Dit is een combinatie een pasta met een delicate smaak van citroentaart en een crunchy lemon variegato.

Ook te proeven was de Torta Paradiso, een heerlijke zachte smaak van de Italiaanse Pannetone-cake. Van de chocolades van ICAM Agostoni was er een witte chocolade en een pure chocolade sorbet. Van Montebianco was er een pure chocolade als sprint en een 100 procent vegan pure chocolade te proeven zodat bezoekers zelf het verschil konden ervaren.

Van Andros Chef diepvriesfruit waren er verschillende sorbets, waaronder passievrucht, cassis en bramen. Allemaal op basis van enkel fruit voor de smaak en kleur.

Disaronno Ingredients

GelatoSolutions_IJswinkel.nl_adv IJs 58_3

Verder was er een nieuwe naam voor een paar bekende merken present. Illva Saronno - inderdaad die van de bekende Italiaanse likeur Disaronno - heeft zijn merken Prodotti Stella, Montebianco en Anselmi samengevoegd onder de naam Disaronno Ingredients.

Omdat de ijssector een belangrijk onderdeel binnen de hele groep is, heeft Disaronno Ingredients de kracht van historische ingrediënten gecombineerd met moderne en trendy smaakcombinaties. Op de vakbeurs SIGEP van maart 2022 heeft deze groep zichzelf voor het eerst gepresenteerd.

Totaalleverancier

Voor het maken van topkwaliteit ijs heeft totaalleverancier Gelato Solutions alles in huis. Naast de merken onder de vlag van Disaronno Ingredients levert Gelato Solutions ook diepvriesfruit van het Franse Andros Chef, ook wel bekend van de jams van Bonne Maman. Daarnaast zijn er de chocolades van het Italiaanse ICAM Agostoni.

Gelato Solutions levert ook grondstoffen als suiker, dextrose, volle melk (UHT) en melkpoeders en voegt daar door de nauwe samenwerking met Koninklijke Aware, nu ook room (met en zonder suiker) aan toe. Ook biedt zij de kant-en-klare ijsmix van Aware aan met 5 of 10 procent vetpercentage in tien liter verpakkingen.

Gelato Solutions_logo

Meer weten?

Voor iedereen die op 6 en 7 maart niet aanwezig kon zijn en meer wil weten: neem -geheel vrijblijvend - contact op met Paul Zirkzee. Mail naar info@ijswinkel.nl of kijk op ijswinkel.nl.

Altijd op de hoogte blijven?