Wat is signing?

Signing IJs_pixabay

Foto: Pixabay

Letterlijk genomen zegt de term het al: een signaal of een teken. De bekendste vormen van signing komen we tegen in het verkeer. Deze zijn goed ingeburgerd en men handelt naar de instructies die via pictogrammen worden gegeven. Ook voor de ijssalon is signing in te zetten.

Middels een pictogram of icoon vraag je om aandacht. Signing heeft dus alles te maken met het communiceren van teksten en beelden; ook wel de visuele communicatie. Ook voor u als ijssalon is het één van de vormen van communicatie, informatie die u inzet om uw doelgroep te bereiken. 

Signing gaat verder dan simpelweg een bord aan de muur, of een nieuwe website. Signing vormt voor een bedrijf of merk een eigen gezicht. U zorgt ervoor dat de herkenbaarheid van uw bedrijf in alle vormen naar voren komt en aangestipt wordt. Zo valt u op en bent u altijd direct herkenbaar bij relaties en (nieuwe) klanten, Om hierin succesvol te zijn is het belangrijk dat het volledig in uw bedrijf ingebed wordt. Dus in alle vormen en uitdrukkingen wordt er gekeken en beoordeeld of de uiting overeenkomt met het bedoelde beeldmerk. Dit is een flinke investering.

De vele verschillende vormen van (commerciële) uitingen, van tijdelijk tot permanent, zijn eenduidig. Direct herkenbaar zijn de al eerder genoemde website, maar denk ook aan logogebruik, teksten op vlaggen, borden, doeken, bedrijfskleding, banieren, posters en advertenties. Deze zijn allemaal redelijk voor de hand liggend. Maar u bent ook herkenbaar via e-mail, het gebruikte lettertype, de factuur en natuurlijk het etiket.

Met EasyEtiket houden we hier rekening mee, sinds kort is het mogelijk om uw eigen etiketopmaak in te richten. Het opnemen van het eigen logo in de uitwerkingen zorgen er ook voor dat uw allergenenoverzichten, de receptenkaart en overige uitwerkingen aansluiten bij uw eigen signing.

Easy Etiket_logo

Dossiers
Lees ook
Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Herman Cooijmans, chef kok en eigenaar van Restaurant EDEN* in Valkenswaard, ontwikkelde de afgelopen jaren een ijscalculator. Deze app genereert voor elke gewenste smaak een ijsrecept. “Zo kan ik gekke ingrediënten en smaakstoffen toevoegen.”

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.