Vipam richt zich op gemak en inspiratie

uitgelicht

 Bakkersvak is een belangrijke beurs voor Vipam, groothandel in grondstoffen en decoratiematerialen voor banketbakker, patissier, chocolatier en ijsmaker. Op de stand van Vipam kunnen bezoekers zich laten inspireren; van het proeven van nieuwe smaken tot het opdoen van ideeën. Ook presenteert het bedrijf de nieuwe website met webshop waar makkelijk bestellingen kunnen worden geplaatst.

“Tot dusver hebben we alle edities meegedaan aan Bakkersvak”, aldus Erik van Leyden. “Het is de ideale mogelijkheid om in contact te komen met klanten en nieuwe klanten te winnen. We grijpen de beurs daarnaast aan als mogelijkheid om ons assortiment te laten zien. Dat bestaat naast grondstoffen zoals bakmixen, pectines, chocola en marsepein, ook uit decoratiematerialen. Een van de nieuwe producten die we laten zien zijn de tartelette bakjes. Ook presenteren we een aantal producten uit het paasassortiment. Dit assortiment is tevens terug te vinden in ons VIPMagazine, een inspiratiemagazine dat tweemaal per jaar verschijnt.”

Bubblegumsmaak in cupcakes

Het bedrijf wil bezoekers voorzien van nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld door te laten zien hoe smaken in meerdere producten kunnen terugkomen. “We laten producten zien voor zowel ijs als banket, chocolade en patisserie. De smaken die worden gebruikt voor bijvoorbeeld ijs, zijn vaak ook toepasbaar in gebak. Denk maar aan de smaak bubblegum. Deze is ook geschikt voor kindergebakjes als cupcakes.”

Bestelgeschiedenis terugvinden

Op de stand wordt ook aandacht besteed aan de nieuwe website en webshop. De website is zo aangepast dat het voor klanten makkelijker wordt om favoriete decoraties en grondstoffen te vinden. Per merk is bovendien een mediagalerie gemaakt waar de laatste promoties, instructies of inspirerende beelden in worden gedeeld. Daarnaast is de receptenservice uitgebreid met nieuwe recepturen. Fijn is ook dat de factuur en -leveringsmethode is uitgebreid voor nog meer gemak. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld gemakkelijk leveringen via Beko of andere grossiers laten verlopen. “Hierdoor kan de verzending van de producten kosteloos gebeuren.”

Ondanks de nieuwe website, zijn de inloggegevens hetzelfde gebleven. “Bovendien wordt vanaf nu de online bestelgeschiedenis onthouden. Makkelijk, bijvoorbeeld bij producten die je niet zo vaak besteld. Een goed voorbeeld is bakpapier. Bij twijfel over de afmetingen van de oven hoef je deze niet op te zoeken wanneer je al eerder bakpapier hebt besteld. Een oven heb je minstens voor tien jaar, dus dat verandert niet snel.” Zo kan tijdswinst worden behaald.

Meer informatie: www.vipam.nl. Daar staat ook een digitale versie van het VIPMagazine.

Vipam is ook te vinden op Facebook (facebook.com/vipaminternational) en Instagram (instagram.com/vipaminternational).

Lees ook
Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...

Het Grondstoffentheater op Bakkersvak

Het Grondstoffentheater op Bakkersvak

Op Bakkersvak organiseert Bakkers in bedrijf samen met Easyfairs het Grondstoffentheater. Schrijvers, bakkers, patissiers, desem- en likeurkenners geven drie dagen lang presentaties, demonstraties en lezingen. Allemaal zo opgezet dat je er de volgende dag in je eigen dagelijkse praktijk al mee aan de slag kunt. Zonder grondstoffen, geen ambacht. Grondstoffen...

Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De derde editie staat nu online. In deze editie leest u over de nieuwe smaken van Vipam, de Gouden IJsspatel, het ijs van LaVenezia en de Dutch Pastry Awards. Inspiratie van Vipam Op Bakkersvak inspireert...