Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Teun loonen_Ambachtelijk IJscentrum

Met ingang van november is Teun Loonen onze nieuwe voorzitter. De onlangs gepensioneerde Loonen blijft graag verbonden met de ambachtelijke ijssector. In zijn eigen woorden: “Ik doe graag iets terug voor de branche waarin ik vele jaren actief ben geweest. Daarnaast zie ik de noodzaak om datgene wat we in de afgelopen tijd hebben opgebouwd, te...
Lees ook
IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is beschikbaar op de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Deze code is bestemd voor ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven en wordt 1 maart 2020 van kracht.

IJs in tankstations steeds populairder

IJs in tankstations steeds populairder

IJs kopen na het tanken valt tegenwoordig helemaal in de smaak. Steeds meer tankwinkels openen een shop-in-shopconcept. Loogman Tanken & wassen is hier een goed voorbeeld van. Dit bedrijf verkoopt sinds twee jaar vers ambachtelijk roomijs van De IJswinckel.