Van populaire snack naar ijsrecept

Recept Laan Heiloo Donuts_1

IJs moet natuurlijk vooral lekker zijn, maar ook de styling en originaliteit spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ziet je ijsje er opvallend uit of serveer je een bijzondere smaakcombinatie, dan plaatst de jonge generatie al snel een foto op sociale media. Zo zorg je voor naamsbekendheid én trek je een nieuwe doelgroep naar je ijssalon.

Donut

Donuts zijn razend populair onder jongeren. Niet voor niets schieten de donut­ketens als paddenstoelen uit de grond. Speel als ijsbereider in op deze trend en tover donuts om in een heerlijk en aantrekkelijk ijsje.

Ingrediënten:

  • 3500 gram Witte basismix
  • 400 gram Volle melk
  • 350 gram Donuts
  • 80 gram Biscottino/ cookies pasta MEC3
  • Naar wens Quella® Ruby MEC3

Recept Laan Heiloo Donuts_2

Werkwijze:

  1. Voeg 400 gram volle melk toe aan 3500 gram basismix.
  2. Voeg vervolgens 350 gram donuts en 80 gram biscottino/ cookies pasta toe.
  3. Pureer het geheel goed door met de staafmixer tot het geheel een gladde massa is.
  4. Voeg de mix toe aan jouw ijsmachine.
  5. Draai het ijs af en spatel de Quella® Ruby door het ijs heen.
  6. Decoreer het geheel met dezelfde variegato en voeg eventueel wat mini-donuts of marshmallows toe.

Tips

  1. Zorg dat de donuts helemaal gepureerd zijn tot een gladde massa, zo voorkom je dat er stukjes in het ijs komen.
  2. Vervang de Quella® Ruby door de Quella® Milky en maak er een chocolade donut-ijsje van.

Laan Heiloo_logo

Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.

Dossiers
Lees ook
IJs in de media - november 2022

IJs in de media - november 2022

Unilever houdt Ben & Jerry's, overwinteren met poké bowls en zorgen om de toekomst. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Bijzonder kerstdessert

Bijzonder kerstdessert

Kerstmis is hét moment om extra uit te pakken. Klanten zetten tijdens de feestdagen graag een bijzonder dessert op tafel. IJstaarten doen het daarom altijd goed in deze periode. Met heerlijke smaakcombinaties en mooie decoraties maakt een ijstaart absoluut indruk.

‘Innovatie staat nooit stil’ - Experimenteren met hummus, eiwitrijk en suikerarm ijs

‘Innovatie staat nooit stil’ - Experimenteren met hummus, eiwitrijk en suikerarm ijs

De winterperiode leent zich uitstekend om te experimenteren met nieuwe ijssmaken. Hoe pak je dat aan en breng je zo’n innovatie aan de man? Drie ervaringsdeskundigen vertellen. Innovatie zorgt dat je relevant blijft en je boort zo nieuwe afzetmarkten aan.