Van populaire snack naar ijsrecept

Recept Laan Heiloo Donuts_1

IJs moet natuurlijk vooral lekker zijn, maar ook de styling en originaliteit spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ziet je ijsje er opvallend uit of serveer je een bijzondere smaakcombinatie, dan plaatst de jonge generatie al snel een foto op sociale media. Zo zorg je voor naamsbekendheid én trek je een nieuwe doelgroep naar je ijssalon.

Donut

Donuts zijn razend populair onder jongeren. Niet voor niets schieten de donut­ketens als paddenstoelen uit de grond. Speel als ijsbereider in op deze trend en tover donuts om in een heerlijk en aantrekkelijk ijsje.

Ingrediënten:

  • 3500 gram Witte basismix
  • 400 gram Volle melk
  • 350 gram Donuts
  • 80 gram Biscottino/ cookies pasta MEC3
  • Naar wens Quella® Ruby MEC3

Recept Laan Heiloo Donuts_2

Werkwijze:

  1. Voeg 400 gram volle melk toe aan 3500 gram basismix.
  2. Voeg vervolgens 350 gram donuts en 80 gram biscottino/ cookies pasta toe.
  3. Pureer het geheel goed door met de staafmixer tot het geheel een gladde massa is.
  4. Voeg de mix toe aan jouw ijsmachine.
  5. Draai het ijs af en spatel de Quella® Ruby door het ijs heen.
  6. Decoreer het geheel met dezelfde variegato en voeg eventueel wat mini-donuts of marshmallows toe.

Tips

  1. Zorg dat de donuts helemaal gepureerd zijn tot een gladde massa, zo voorkom je dat er stukjes in het ijs komen.
  2. Vervang de Quella® Ruby door de Quella® Milky en maak er een chocolade donut-ijsje van.

Laan Heiloo_logo

Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.

Dossiers
Lees ook
Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Herman Cooijmans, chef kok en eigenaar van Restaurant EDEN* in Valkenswaard, ontwikkelde de afgelopen jaren een ijscalculator. Deze app genereert voor elke gewenste smaak een ijsrecept. “Zo kan ik gekke ingrediënten en smaakstoffen toevoegen.”

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.