Superfruit en nieuwe Quella bij Mec3

19 februari 2015
  • mec3-sambuco-300x200 Nieuwe smaak bij Mec3: de vrucht sambuco

De superfood- en superfruittrend is duidelijk zichtbaar op Sigep. Ook Mec3 haakt er op in met de vrucht Sambuco. Niet te verwarren met het drankje sambuca, benadrukt Wilfried Rasing. Hij vertegenwoordigt met Laan Heiloo BV het merk in Nederland. "In Nederland kunnen we het wellicht beter op de markt brengen onder de naam vlierbessen, gezien de mogelijke verwarring. Sambuco is een fruitpasta die als variegato kan dienen, maar ook als saus naast bijvoorbeeld ricotta, kwark en yoghurt."

Meer fruit

mec3-quello-2-300x200 Quell'altra als toepassing in een ijstaart. Ook geschikt voor (warme) verwerking in banket

Verder presenteert Mec3 een mix met stukjes citroenschil, voor een extra bittertje door het citroenijs. "In Italië is het heel normaal om een vrij bittere citroensorbet te eten", weet Rasing. De mix heet Limone con Pezzi. Ook nieuw is de Maracuja variegato, eentje mét pitjes van de passievrucht. "Heerlijk bij ricotta-ijs", tipt Rasing.

Pure chocoladepasta

Naast Quella en Quello, de chocoladepasta's van Mec3, is er nu ook Quell'altra, een pure chocoladepasta. "Nieuw is verder dat we deze ook kunnen aanbieden aan de banketbakker, omdat deze pasta warm verwerkt kan worden. Deze variant is iets minder vloeibaar van vorm." In de 'Quella'-hoek van de megagrote stand van Mec3 worden diverse toepassingen van Quella gedemonstreerd. Zo kan het goedje als een spiegel voor een ijstaart dienen, maar kun je er ook heel gemakkelijk minitruffels mee maken, of als smalle lagen variegato verwerken in de ijsvitrine.

mec3-quello-taartje-683x1024 Een patissier presenteert een andere toepassing van Quell'altra, de nieuwste quello-variant (pure chocolade)

Altijd op de hoogte blijven?