Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Mango Frambozen Sorbet - Gelato Solutions

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine. De diepvries purees van Andros Chef bestaan uit meer dan 30 gezoete vruchtenpurees, meer dan 14 verschillende 100% vruchtenpurees en diverse 100% biologische vruchtenpurees. Andros Chef is een Frans bedrijf, opgericht in 1910 al weer en is uitgegroeid tot een wereldspeler in het fruit. Hun iconische merk Bonne Maman is dan ook de absolute nummer 1 in het premium jam segment.

Recept Mastos Aerdts in opdracht van Gelato Solutions / Disaronno Ingredients

Benodigdheden:

  • Prodotti Stella Cremosa 100 SDL (Artikelcode: 4081)
    De Cremosa 100 SDL van Prodotti Stella is de meest verkochte fruit basismix van IJswinkel.nl!
    Met deze basismix krijg je een basis met een neutrale smaak bij koude bereiding, waardoor het
    uitermate geschikt is om sorbetijs te maken. Deze Cremosa 100 SDL zorgt langdurig voor een
    zeer romige textuur, grote opslag en uitstekende conservering zonder dat je nog een emulgator
    pasta hoeft te gebruiken door de extra vezels.
  • Andros Chef Mango Puree 1kg (Artikelcode 50081693 )
    Deze puree is gemaakt van 100% Alphonso Mango en heeft prachtige kleur, sterke smaak en een
    dikke en creamy structuur. De Alphonso mango vruchten zijn op de perfecte rijpheid verwerkt,
    en dat proef je. En je weet altijd waar die vandaan komt, door wie die verwerkt is en de
    houdbaarheidsdatum is.
  • Andros Chef Frambozen Puree 1 kg (Artikelcode: 50081692 )
    Deze frambozen puree van Andros Chef is een blend van de beste frambozen wat zorgt voor een
    intense rode kleur, een sterke smaak van rijpe frambozen en een uniek aromatische finesse wat
    je terug proeft in het ijs.
  • Frambozen en eventueel stukjes mango ter decoratie

Receptuur Mango Sorbet

  • 2.500 gram Basismix Cremosa 100 SDL (Brix 40) 
  • 1.500 gram Andros Chef Mango Puree 
  • 1.000 gram Water 

Receptuur Frambozen Sorbet

  • 2.500 gram Basismix Cremosa 100 SDL (Brix 40) 
  • 1.500 gram Andros Chef Frambozen Puree 
  • 1.000 gram Water 

Werkwijze:

  1. Weeg de grondstoffen voor het ijs volgens het recept af
  2. Gebruik je eigen sorbetmix of maak een sorbetmix op basis van de Prodotti Stella Cremosa 100 SDL. In dit recept gebruiken we een sorbetmix met een Brix van 40. Gebruik je een hogere of lagere Brix voor je sorbetmix, dan zal je de hoeveelheid water in dit sorbetrecept aan moeten passen of extra suiker moeten toevoegen.

    Voor de Mango Sorbet en de Frambozen Sorbet
  3. Vul een maatbeker met 1.500 gram Andros Chef Mango puree.
    Tip: haal de bevroren mango puree de dag van te voren uit en leg deze in de koeling
  4. Doe bij de ontdooide mango puree de sorbetmix.
  5. Controleer de Brix waarde van de sorbetmix met de mango puree.
  6. Voeg hier vervolgens het water aan toe tot dat je de gewenste Brix waarde hebt die je altijd gebruikt voor je sorbet ijs. In dit recept zijn we uit gegaan van een Brix waarde van 28.
  7. Omdat er extra vezels in deze sorbetmix van Prodotti Stella zit, hoef je geen emulgator pasta toe te voegen voor een romige structuur met een grote opslag.
  8. Draai de sorbetmix in je ijsmachine zoals je altijd doet.
  9. Plaats de bak in je ijsvitrine zonder deze eerst in de shockvriezer te doen of je bewaarkast
  10. Herhaal de stappen 3 tot en met 9 voor de Frambozen Sorbet

    Opmaak van deze bijzondere ijscreatie
  11. Pak beide vitrinebakken met de mango sorbet en de frambozen sorbet
  12. Neem een nieuwe (koude of bevroren vitrinebak) en doe hier een laag mango sorbet ijs in
  13. Doe hier vervolgens een laag frambozen sorbet ijs overheen
  14. Spatel nu beide lagen door elkaar, zodat beide smaken met elkaar vermengd worden en er een prachtige creatie ontstaat
  15. Breng vervolgens weer een laag mango sorbet ijs aan en daarbovenop weer een laag frambozen sorbet ijs en spatel beide smaken weer door elkaar.
  16. Decoreer de vitrinebak eventueel met losse frambozen en stukken mango.
  17. Zet de vitrinebakken in de shockvriezer en plaats ze daarna in je ijsvitrine.

Je hebt nu niet alleen een superlekkere smaaksensatie, maar ook één die de vitrine uitspat.

Uiteraard leent deze Mango + Frambozen creatie zich niet alleen om op zo’n manier gecombineerd te worden. Wil je weten welke smaken nog meer met elkaar te combineren zijn tot zo’n oogverblindende creatie? Wil je kennis maken met de fruitpurees van Andros Chef? Of wil je, je eigen sorbetmix eens onder de loep laten nemen mocht je nog emulgator pasta gebruiken, maar er eigenlijk vanaf zou willen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Lees ook
Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.

IJs in de media - juli 2022

IJs in de media - juli 2022

De populariteit van ijsboerderijen, minder ijsverkoop bij warme dagen en ambachtelijk ijs uit de automaat. Wat lazen we de afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Van populaire snack naar ijsrecept

Van populaire snack naar ijsrecept

IJs moet natuurlijk vooral lekker zijn, maar ook de styling en originaliteit spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ziet je ijsje er opvallend uit of serveer je een bijzondere smaakcombinatie, dan plaatst de jonge generatie al snel een foto op sociale media. Zo zorg je voor naamsbekendheid én trek je een nieuwe doelgroep naar je ijssalon.