Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Sigep Rimini_foto Sigep

Van 21 tot en met 25 januari 2023 vindt de 44e editie plaats van de Sigep in het Expo Centre in het Italiaanse Rimini. Dit jaar is de beurs gelijktijdig met de zevende editie van de A.B. Tech Expo: de internationale technologie beurs voor brood, banket en zoetwaren.

Net als voorgaande edities focust Sigep zich op vijf hoofdsectoren: ijs, banket, brood, chocolade en koffie. De beurs wil het laatste nieuws, innovaties en trends in deze sectoren laten zien. Verder staat Sigep vijf dagen lang in het teken van wedstrijden, presentaties, het opdoen van nieuwe kennis en het maken en aanhalen van netwerkconnecties.

Daarnaast is er gelegenheid om te discussiëren en kennis en ervaringen uit te wisselen met professionals en bedrijven van over de hele wereld. De organisatie verwacht meer dan 1000 exposanten, 130.000 bezoekers en inkopers vanuit 180 verschillende landen.

Looproute

De beurs is zo ingedeeld dat de bezoeker een looproute kan volgen die hem langs alle vijf sectoren leidt. De inrichting van het beursgebouw is hierop ingedeeld. Ook de locatie van de wedstrijden en activiteiten op de beurs zijn per sector ingedeeld. Zo is de Gelato Arena gevestigd in het deel van de beurs over de ijssector en is de Choco Arena in de chocosector te vinden.

Op Sigep vinden er elk jaar wedstrijden plaats, waarvoor deelnemers van over de hele wereld naar de beurs afreizen. Deze zijn ook weer ingedeeld op basis van de vijf hoofdsectoren. Voor elke specialisme is er een aparte ‘arena’ in het beursgebouw.

In de ‘bakery arena’ vindt de internationale bakwedstrijd ‘Bread in the city’ plaats. In de Pastry Arena wordt onder andere de ‘Sigep Giovani’, een wedstrijd voor vakscholen, gehouden. In de Choco Arena en de gelato arena vinden geen wedstrijden plaats maar zijn er demonstraties en presentaties. Naast de arena’s is er verder nog een ‘Vision plaza’ waar de nadruk ligt op de macrotrends in de foodservice sector op het gebied van koffie en dessert.

Innovatie galerij

Op Sigep is ook een innovatie galerij. Hier staan nieuwe producten en diensten in de spotlights. In het gedeelte voor start-ups is er ruimte voor gesprekken tussen jonge ondernemers. bedrijven en investeerders. Verder kunnen Internationale inkopers, die zijn uitgenodigd door IEG samenwerkend met ITA, elkaar ontmoeten in de inkoperslounge. 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
SVH Meesterijsbereiders op IJs-Vak: ijsontbijt, workshop en ijsbuffet

SVH Meesterijsbereiders op IJs-Vak: ijsontbijt, workshop en ijsbuffet

De SVH Meesterijsbereiders waren duidelijk aanwezig op IJs-Vak. Ze trapten de beurs af met het ijsontbijt, streden om het beste meesterlijke ijsje, gaven de workshop ‘Desserts maken’ en verzorgden een Meesterlijk IJsbuffet op het IJsVak Gala.

IJsTOPper voor Martin van Rossum

IJsTOPper voor Martin van Rossum

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders reikt de IJsTOPper uit aan een persoon die veel heeft betekend voor de ambachtelijke ijssector. Tijdens het IJsVak Gala reikten ze het bronzen beeldje uit aan een verraste Martin van Rossum.

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van ijssalon IJs & Spijs in Haps won gisteren de Gouden IJsspatel. “Het beste stracciatella ijs van Nederland komt uit Haps!!”, schrijft hij op Facebook. “Man, wat zijn we trots!”