Sigep 2021: the Expanded Edition

Sigep Expo 2021

Sigep vindt in 2021 plaats van 15 tot 17 maart en van 18 tot 19 maart. De eerste drie dagen worden een live event, terwijl de laatste 2 dagen digitaal zullen zijn.

Om het live-gedeelte veilig te kunnen organiseren, wordt onder andere gewerkt met tijdsvakken, temperatuurchecks, een ruime opzet en zitplaatsen die allemaal minstens 1 meter van elkaar af staan. Sigep belooft dat het matchen van bedrijven en kopers via hun digitale kanalen extra makkelijk zal zijn en dat er zeer goede audiovisuele apparatuur beschikbaar is. Op deze manier kunnen zakelijke gesprekken ook digitaal plaatsvinden en kan er vanuit huis worden meegekeken. Deze tweeledige vorm is eerder dit jaar door de Italian Exhibition Group, de organisatie achter Sigep, met succes gebruikt bij de VOICE beurs in Verona en ENADA in Rimini.

Wedstrijden

Ook dit jaar staan er verschillende wedstrijden op het programma. Bijvoorbeeld de Gelato World Cup waar twaalf teams uit onder andere Japan, Duitsland en Italië de strijd met elkaar aan gaan. Er zijn verschillende patisseriewedstrijden, zoals de internationale Star of Sugar en de Italiaanse patisserie
kampioenschappen voor senioren en junioren. De internationale bakkerswedstrijd Bread in the City vindt ook weer plaats. Vorig jaar werd deze gewonnen door het Nederlandse team (Niek van Waarde, Michel Schröder en coach Mike Onasse).

Steuntje in de rug

Met het doorzetten van de beurs wil de organisatie deze branche graag het steuntje in de rug geven dat nu harder dan ooit nodig is. Nieuw is dit jaar de Innovation Gallery, waar allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van producten, technieken en diensten te zien zullen zijn, en de Meeting Zone, waar- door deelnemers zakelijke besprekingen gehouden kunnen worden. Sigep is dit jaar anders dan anders, maar door deze uitgebreide versie zal er toch veel interessants te leren zijn en kunnen bedrijven en klanten elkaar blijven vinden.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eerste editie Horeca Vakbeurs Hardenberg in januari 2024

Eerste editie Horeca Vakbeurs Hardenberg in januari 2024

In 2024 lanceert Easyfairs de eerste editie van de nieuwe Horeca Vakbeurs. Die vindt plaats op 29, 30 en 21 januari in Evenementenhal Hardenberg.

Trends over de tong op Sigep 2023

Trends over de tong op Sigep 2023

Overvolle gangpaden, goedgevulde vitrines en ijsmachines die op volle toeren draaien. Op Sigep 2023 in Rimini waren ijsbereiders, bakkers en patissiers weer massaal op zoek naar (zoete) inspiratie. Gezond leven blijft de aanjager voor veel trends. Automatisering maakt een opmars. Het combineren van drie texturen wordt dé ijstrend voor 2023.

Sigep 2023: Robotisering

Sigep 2023: Robotisering

Op Sigep 2023 in Rimini waren ijsbereiders, bakkers en patissiers weer massaal op zoek naar (zoete) inspiratie. Automatisering maakt een opmars. Tetra Pak® toonde een robot voor het afvullen van bakjes ijs.