Samenwerking SyncForce en PS in foodservice

EVMI_SyncForce en PS in Food

Softwareleverancier SyncForce sluit een strategische partnerovereenkomst met PS in foodservice, een centrale databank met productinformatie. Door deze samenwerking kunnen voedselfabrikanten, die zijn aangesloten bij PS in foodservice, hun productdata eenvoudig en vooraf gevalideerd delen met GS1.

SyncForce

Voedselfabrikanten hebben te maken met verschillende datapools. Dit zijn centrale databases waarin productinformatie van meerdere fabrikanten wordt opgeslagen en gedeeld met afnemers, zoals supermarkten, horeca en groothandels. SyncForce biedt een softwareoplossing waarin deze fabrikanten productdata centraal kunnen bijhouden en automatisch kunnen delen met verschillende datapools. Zo is de softwareleverancier gekoppeld aan SIM, 2BA, EZ-Base, IB, PS in foodservice en GS1.

Samenwerking met PS in foodservice

De samenwerking tussen SyncForce en PS in foodservice zorgt ervoor dat fabrikanten geen aparte koppeling meer hoeven te maken met GS1, een datapool die etiketinformatie en logistieke data levert aan food retail. Fabrikanten kunnen nu eenvoudig in PS aangeven welke producten ook naar GS1 moeten worden gepubliceerd. SyncForce transformeert de data en berichten naar het juiste format. De koppeling werkt ook andersom: berichten uit GS1 kunnen automatisch worden gepubliceerd naar PS.

Data uitwisselen

“Deze samenwerking kan het leven van veel fabrikanten een stuk eenvoudiger maken”, aldus Hans de Gier, directeur van SyncForce. “Er bestaan al zo veel verschillende datapools, door deze koppeling bieden we nu een laagdrempelige optie om data uit te wisselen tussen PS en GS1.”

Nicole Kleuskens, directeur bij PS in foodservice: “Naast inhoudelijke productinformatie en logistiek gaat het ook steeds meer om commerciële informatie. De foodservicemarkt vraagt daarnaast om steeds meer inhoudelijke informatie over een product. Dat geldt ook voor informatie die niet op het etiket staat, zoals herkomst en specifieke nutriënten. Dan is het fijn dat producten via PS kunnen worden doorgezet naar GS1, die uitsluitend etiketinformatie borgt.”