Onweerstaanbaar succesrecept
Het succes van tiramisu valt niet te betwisten. De Italiaanse lekkernij is een van de meest geliefde desserts wereldwijd. Ook met tiramisu-ijs kun je daarom rekenen op een vlotte verkoop. Geef het recept nét dat extra door veel rum en rozijnen toe te voegen en jouw tiramisu wordt zomaar een hit.
Romige malaga tiramisu met extra veel rum en rozijnen
De klassieke smaak van malaga-ijs staat ook wel bekend als boerenjongens. Gecombineerd met tiramisu brengt dit het beste van twee werelden bij elkaar. De extra rum rozijnen in dit recept maken dit tot heerlijk ijs met een onmiskenbaar karakter.
Ingrediënten:
- 1000 gram Melk basismix
- 100 gram Volle melk
- 100 gram Malaga pasta Pernigotti
- Naar wens Rum-rozijnen fruitcocktail NIC
- Naar wens Tiramisu Quella MEC3
Werkwijze:
- Voeg de melk en de malaga pasta toe aan de basismix.
- Roer het geheel goed door en doe de mix in de machine. Laat ook de rozijnen meedraaien in de machine.
- Draai het ijs af en voeg tijdens het uitdraaien de Tiramisu Quella en de rum-rozijnen fruitcocktail in lagen toe.
Tips
- Serveer met een lange vinger of ducato voor een extra knapperige bite.
- Gebruik een zwart ijshoorntje voor een stoere look.
Hulp nodig bij het kiezen van een ijsvitrine, de indeling of het ontwikkelen van recepten? Laan Heiloo staat voor u klaar. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
De eetbare ijslepels van Ecopoon
Ecopoon lanceert dit voorjaar een nieuwe eetbare lepel. De Glacette is speciaal ontwikkeld voor desserts en ijssalons. Onlangs haalde de Belgische producent van eetbare en ecologische lepels meer dan een half miljoen euro op voor verdere uitbreiding.
Zo werkt alcohol in je ijs
Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.
Deelnemers Gouden IJscreatie bekend
Morgen, op 6 maart vindt tijdens IJs-Vak op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden Creatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.