Meer verdieping dankzij het meesterschap

Tamminga 1_foto Tamminga

Foto: Puur Tamminga IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezi...
Dossiers
Lees ook
Witte chocolade en gember ijs met framboos

Witte chocolade en gember ijs met framboos

Gember: you love it or you hate it. Het aantal liefhebbers van gember is de laatste tijd flink gegroeid. Een mooie kans om op in te spelen. Gember is samen met witte chocolade een heel toegankelijke smaak. John Brouwers van Bakeplus voegt met de afwerking van frambozen variegato het frisse zoetje toe. Door de gekonfijte gemberschijven een opvallende...

Neem voorsprong op de NVWA

Neem voorsprong op de NVWA

Vaak wordt tegen een bezoek van een NVWA-medewerker opgezien. Liever niet, altijd wel iets op te merken en mocht het niet helemaal goed gaan, nog een bekeuring aan de broek ook. Nu wil het geval dat de inspecteur dient te werken volgens wet en regelgeving en zijn opmerkingen moeten gebaseerd zijn op vastgestelde feiten.

EQu heeft alle voordelen van suiker

EQu heeft alle voordelen van suiker

Suikervervanging in schepijs was nooit succesvol, maar nu is er EQu. Bakkerij- en ijsgrondstoffengroothandel Hefe van Haag presenteerde deze nieuwe suikervervanger tijdens hun ‘Gelato Days’, in februari. “We hebben eindelijk een product in handen dat vergelijkbaar is met suiker.”