Gouden IJsspatel

IJscafé Holland

De uitslag:

1. IJscafé Holland Uden
2. Pierre Budel
3. Casa del Gelato Assen
4. Jo's IJssalon Reuver
5. IJs en Spijs Haps
5. Luciano's Wassenaar

volledige uitslag Gouden IJsspatel

Foto's Gouden IJsspatel 2012

Foto's van de feestelijke avond na dag 1 van IJsvak zijn gemaakt door Harald Witmer, www.haraldinogelato.nl.

[gallery]

Wedstrijdreglement Gouden Spatel

De vakwedstrijd om De Gouden IJsspatel 2012 staat open voor iedereen die, binnen of buiten Nederland, werkzaam is in de ambachtelijke ijsbereiding. Landelijk opererende ijsfabrikanten en hun werknemers zijn van deelname uitgesloten. Maximaal 120 deelnemers, geen reservelijst.

Opdracht 2012: Citroen sorbet-ijs

De Wedstrijd om De Gouden IJsspatel vindt plaats op maandag 6 februari 2012 op de IJsvak in de Fabrique in Maarsen/Utrecht.

Inschrijving

Deelnemers dienen zich vooraf digitaal in te schrijven bij het IJscentrum. De inschrijving dient vóór 22 januari 2012 in het bezit te zijn van de organisatie. Inschrijven is alleen mogelijk via de internetsite van het ijscentrum www.ijsvak.info.

 • Er is maximaal één inschrijving per bedrijf mogelijk. Elk deelnemend bedrijf dient in het bezit te zijn van een zelfstandige inschrijving van de Kamer van Koophandel. Het wedstrijd Citroen sorbet-ijs moet bereid worden in de ijskeuken op het ingeschreven adres.
 • Voor deelname aan De Gouden IJsspatel 2012 is het inschrijfgeld van € 135,- (excl. BTW) per inzending verschuldigd. Dit is inclusief één duo entreekaart voor de eerste beursdag en de tweede beurs/congresdag en inclusief  de feestavond met het geweldige diner en een super swingende band.
 • Door het aanvinken van het aankruisvakjes op het inschrijfformulier, geeft u uw akkoord voor het éénmalig incasseren van het inschrijfgeld, via een automatische incasso.
 • Wanneer de betaling is verwerkt, ontvangen deelnemers een bevestiging van inschrijving en het wedstrijdpakket, waarin het wedstrijdreglement en de wedstrijdvoorwaarden zijn opgenomen.
 • Blijkt de incasso om welke reden dan ook niet mogelijk, dan wordt de inschrijving geannuleerd.

De opdracht

De opdracht van De gouden IJsspatel 2012 is: Het inleveren van 2,5 Lt. door uzelf bereid Citroen sorbet-ijs.

 • Het ijs mag geen zachte of harde stukjes bevatten (garnituur e.d.)
 • Het ijs mag geen saus bevatten (variegato)

Aanleveren van het ijs

 1. Het in eigen keuken bereide Citroen sorbet ijs moet op maandag 6 februari tussen 09.30 en 11.00 uur ingeleverd worden bij de inleverdesk in De Fabrique in Maarsen/Utrecht.
 2. Het wedstrijdijs moet in een schone en nette 2,5 Lt. verpakking met deksel worden aangeleverd.
 3. Het ijs dient gekoeld aangeleverd te worden (max. -120C). Het wedstrijdijs wordt  gecontroleerd door de keurmeester. Indien niet voldaan wordt aan de bovenstaande eisen, wordt het wedstrijd ijs geweigerd. Deelname is dan uitgesloten.

De wedstrijd

 1. De bakken worden gecodeerd (blind genummerd) en op consumptietemperatuur (-15C) bewaard.
 2. De jury bestaat uit twee teams die ieder 50 procent van de ijsjes zullen proeven en beoordelen. De elektronische beoordeling is te volgen via beeldschermen.
 3. Na de eerste ronde zullen de 12 beste inzendingen per jury naar boven komen en worden opnieuw gekeurd. De jury zal hierbij gaan wisselen.
 4. Uit de tweede ronde zullen de 6 beste inzendingen gezamenlijk door alle jury leden beoordeeld worden. Hieruit zal dan de laatste ranking plaats vinden.
 5. De uitslag van De Gouden IJsspatel-wedstrijd wordt tijdens de feestavond bekendgemaakt.

Uitslag

De uitspraak van de jury is bindend. Er is geen beroep tegen mogelijk. In twijfelgevallen is het oordeel van de juryvoorzitter doorslaggevend.