Van der Pol staat bekend om zijn gelamineerde degen: croissant- en bladerdeeg. Het bedrijf werd opgericht in 1885 en mag zich hofleverancier noemen. Naast croissant- en bladerdeeg heeft Van der Pol ook geportioneerde degen, zoals koekjes en wafels, beslagen en custom-made degen. Daarbij heeft Van der Pol ook Cookie Dough Chunks, een product dat extra aandacht krijgt tijdens de Bakkers- en IJsvak. De liefhebber kan ze komen proeven.

“Van der Pol is specialist in basisdegen,” aldus Ymke Stegink. “Onze producten worden gebruikt door ambachtelijke bakkers, vers formules en semi-industriële verwerkers. Wij ondersteunen de bakker in het maken van inspirerende producten die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen.” Met zijn producten hoopt Van der Pol bakkers te inspireren. Vandaar dat op de website ruim 65 recepten te vinden zijn. “Elk jaar maken we verschillende receptenboeken om de bakkers te blijven inspireren.”

Gelamineerde degen

Voor de stand op de Bakkersvak wordt jaarlijks een thema gekozen. “Vorig jaar was dit thema ‘wafels’. Dit jaar vragen we aandacht voor onze verschillende gelamineerde degen op onze stand (B103). Zo willen we bijvoorbeeld laten zien hoe makkelijk het is voor bakkers om zelf appelflappen te maken. Vaak worden deze ingekocht. Door ze zelf te maken, kun je zorgen voor een uniek, onderscheidend product. Niet alleen qua uiterlijk, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een andere vorm; maar ook voor een andere smaak, door nieuwe ingrediënten toe te voegen. Op onze stand kom je erachter welke van onze gelamineerde degen perfect is voor jouw product.”

Ook op IJsvak

Naast een stand op de Bakkersvak, is Van der Pol ook vertegenwoordigd op IJsvak (MK11). “Daar staan we met een ijsfietskar met onze Cookie Dough Chunks. Deze hebben we tot nu toe in drie smaken: vanilla, chocolate chip en double chocolate. Het is een leuk product dat zowel gebakken als ongebakken kan worden gebruikt. Hierdoor zijn de chunks geschikt om te verwerken in ijs, maar ook om bijvoorbeeld door een beslag te mixen of koekjes van te maken.”

Meer weten?

Op de website www.vdpol.nl is een heel aantal recepten te vinden, niet alleen voor zoete traktaties, maar ook voor hartige hapjes. Daarnaast wordt bakadvies gegeven voor de verschillende producten. Tot slot staat er informatie over ontwikkelingen en trends. Zoals blurring, waarbij de grenzen tussen foodkanalen vervagen. Ook het thuisbakken met complete bakpakketten is in, net als gezond en duurzaam voedsel. Van de Pol wil met zijn producten inspringen op deze trends.

voor-op-de-website-300x274   website-300x274

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?