Aan de slag met in-huis-wassen

Aan de slag Miele

Er zijn drie kernvragen waarop een antwoord moet komen: Waar ga ik wassen, welke apparatuur heb ik nodig en wie gaat er wassen?

Wasruimte

Een interne centrale wasserij moet aan wettelijke en logistieke eisen voldoen. Er is geen milieuvergunning nodig.

Apparatuur en routing

Schmidt-Zeevis-Kees-Groeneboom-in-wasruimte-300x200 De keus van de juiste apparatuur voor een optimaal renderende wasserij is specialistenwerk, waar Miele Professional in kan adviseren. Hetzelfde geldt voor de praktische indeling van de wasserij. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een handige routing voor de aan- en afvoer van vuil en schoon textiel of het gescheiden afhandelen van vuile en schone was in de wasserij. Apparatuur op sokkels werkt ergonomisch. Was- en droogapparaten kunnen geluidsarm worden ingebouwd, met als bijkomend voordeel dat er nagenoeg geen stof en pluis de ruimte inkomt. Een serviceruimte achter een apparatenwand maakt het onderhoud efficiënter. Wie kiest voor automatische wasmiddeldosering sluit niet alleen doseerfouten uit, maar werkt zuiniger en voorkomt dat personeel met chemicaliën in aanraking komt.

Personele invulling

Hoeveel personeel je nodig hebt in een huiswasserij hangt af van het wasgoedaanbod en het bijbehorende afwerkingsniveau. Een vuistregel: één fulltime kracht is nodig voor verwerking van 150 kilo wasgoed per dag in een mix van verschillende soorten huiswas en productie-, winkelen chauffeurskleding.

Veel voordelen

Zelf wassen biedt veel voordelen. Grip krijgen op alle kosten, eisen, wensen en mogelijkheden is best lastig. De deskundige adviseurs van Miele Professional kunnen desgewenst een analyse maken van het wasgoedaanbod in uw situatie en een kostprijsberekening. Ze weten ook alles over de financieringsmogelijkheden, huur- en leasecontracten en de service-opties. Ze kunnen invulling geven aan het totale concept van een interne wasserij.

Meer informatie over wassen van kleding in de food industrie? Ga naar de website. Maak snel een afspraak met een van onze adviseurs en kijk wat u bedrijf kan besparen.

  • Miele Professional
  • De Limiet 2
  • Postbus 166
  • 4130 ED Vianen
  • Tel.: 0347378884
  • E-mail: professional@miele.nl
Lees ook
Kennis Hygiëne en Wetgeving IJscentrum geborgd

Kennis Hygiëne en Wetgeving IJscentrum geborgd

De komende jaren staat het IJscentrum weer garant voor up-to-date kennis over Hygiëne en Wetgeving, dankzij de vertrouwde samenwerking met de Houwers Groep en de nieuwe samenwerking met Bureau de Wit. De twee gerenommeerde controlebedrijven op het gebied van Hygiëne en Wetgeving tekenden de afgelopen week de samenwerkingsovereenkomst met het IJscentrum....

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Het bijzondere, bootvormige pand van De Koninklijke Schmidt Zeevis in Rotterdam werd in 2015 geopend door Koningin Máxima. Het bedrijf was uit zijn jasje gegroeid in het Rotterdamse centrum. Alle bedrijfsprocessen werden op de nieuwe locatie ondergebracht. Schmidt Zeevis streeft perfectie na in het primaire proces, de productie en levering van...

Hoogwaardig maatwerk

Hoogwaardig maatwerk

Kledinghuur en uitbesteding van de was aan commerciële wasserijen nam de afgelopen twintig jaar een enorme vlucht. Naast de was werden tal van facilitaire diensten afgestoten, zoals schoonmaak, onderhoud en technisch beheer. Deze uitbestedingstrend ging gepaard met vergaande standaardisering en ogenschijnlijk lage kosten. De klant moest zich daarbij...