Zomervakantie in het Bakkerijmuseum

14 juli 2015

HATTEM - Tijdens de zomervakantie barst het Bakkerijmuseum Het Warme Land in Hattem weer van de activiteiten. Tot en met 29 augustus bakken de bakkers in het museum zes dagen in de week.

Maak je eigen gevulde koek

Kinderen kunnen zich tijdens de zomervakantie elke dag melden in het museum om onder leiding van een echte bakker een eigen koek te leren maken. Het maken van een vulkoek kan van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op maandag tussen 14.00 en 16.00 uur. Aanmelden hoeft niet en er worden geen extra kosten gerekend voor deze jeugdactiviteit.

Leerzame familieshows met humor

Bakker Fred verzorgt van dinsdag tot en met vrijdag om 12.00 en 14.30 uur familievoorstellingen in het museumtheater. Zijn 'conferences' zorgen voor bakplezier in optima forma! Wie ooit zijn shows heeft bijgewoond zal het iedereen aanraden…

Biologische broden uit de takkenbosoven

De 19eeeuwse, traditionele takkenbosoven vormt het hart van de bakkerij in het museum. Op zaterdag en woensdag toveren de bakkers en baksters erdeze zomer overheerlijke en ovenverse broden uit tevoorschijn. De woensdag staat in het teken van de biologische wittebroden, op zaterdag komen er volkorenbroden uit de oven. Kijk op de website voor de aanvangstijden van het bakproces.

Smullen van specialiteiten

De bakkers van het museum bakken tijdens de zomermaanden van dinsdag tot en met zaterdag elke dag een brood- of banketspecialiteit in de moderne bakkerij van het museum. Of het nu gaat om ambachtelijke producten als krentenweggen, suikerboden of appeltaarten: u kunt ervan smullen op de boerendeel, in de Gelagkamer of er eentje kopen in de rijk gesorteerde museumwinkel.

Praktische informatie

Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag is het museum gesloten. Het museum is te vinden aan de Kerkhofstraat 13 in Hattem, tel. 038 – 444 17 15. Website: www.bakkerijmuseum.nl

Altijd op de hoogte blijven?