Wetenschapsavond ‘Reuk en Smaak’ via livestream

15 april 2014

EDE - Woensdag 23 april organiseert de Alliantie Voeding Gelderse Vallei de wetenschapsavond Food for Thought met als thema ‘Reuk en Smaak’. In het kader van ‘Ede Hoofdstad van de Smaak 2014’ is de wetenschapsavond vanuit Ziekenhuis Gelderse Vallei live te volgen.

Reuk en smaak spelen een grote rol bij de beleving van ons dagelijks eten. Reuk is naast smaak essentieel om goed te kunnen proeven. Reuk speelt daarnaast een belangrijke rol in herinneringen, emotie en veiligheid. Stoornissen in reuk en smaak zijn vaak onderbelicht, maar kunnen grote impact hebben op de kwaliteit van leven en de voedselinname. Wie meer wil weten over reuk en smaak, kan woensdag 23 april van ca. 17.50 tot 18.50 uur de volgende presentaties live volgen:

  • Smakelijk (w)eten
  • Kees de Graaf, hoogleraar sensoriek en eetgedrag, Wageningen Universiteit
  • Culinaire creativiteit bij voeding voor kankerpatiënten

Ellen Kramer, laboratoriumarts Isala klinieken Zwolle en mede-initiatiefnemer van het project ‘Beleef je Smaak’

  • Waar hoor ik bij?

Mieke Wakker-Nieuwenhuizen doet haar verhaal over de rol van anosmie (het niet of beperkt kunnen ruiken) in haar leven

Altijd op de hoogte blijven?