Vrijheidsbeeld van chocolade op Sigep

14 januari 2015

RIMINI - De Italiaanse chocolade-academie werkt aan een vrijheidsbeeld geheel vervaardigd uit chocolade. Dit als eerbetoon aan de slachtoffers van de terreurdaden in Parijs. Het chocoladebouwwerk meet 2,5 meter en weegt 1.500 kilogram.

Het beeld, waar momenteel hard aan wordt gewerkt, is naar verwachting 19 januari klaar en wordt gepresenteerd op de Sigep in Rimini. Eind oktober zal het verscheept worden naar de Verenigde Staten, waar president Barack Obama het beeld in ontvangst mag nemen. Directeur van de Accademia Maestri Cioccolaterie Italiani, Mirco Della Vecchia, besloot na de tragische gebeurtenissen een chocoladekunstwerk te maken voor iedereen die zich geroepen voelen in het gevecht tegen terreur. In plaats van de bekende fakkel zal dit vrijheidsbeeld een ijshoorn in de hand hebben, gemaakt van handgeblazen Murano glas.

je-suis-charlie-sigep-300x198Eenmaal klaar zal het mega-chocoladebeeld te zien zijn in het Chocolate Show-gedeelte (Hal A7) op de Sigep. De chocolade die voor het beeld gebruikt is, is afval en niet verkoopbaar.

Lastly, thanks agreements already made, on 31st October it will board a plane to be taken to Washington, where it will be donated to the President of the United States, Barack Obama.

Op de foto rechts: het team, geleid door Mirco Della Vecchia (geheel links) aan het werk.

Altijd op de hoogte blijven?