Verkiezing smaakmeester op Gelato Festival

26 juni 2015

AMSTERDAM - Het Gelato Festival is bezig aan haar zesde editie. De ijskaravaan doet Napels, Rome, Milaan, Turijn, Londen en Amsterdam aan.  Het doel van het festival is om mensen in heel Europa kennis te laten maken met hoogwaardig Italiaans ijs. In de ijstrucks zijn open keukens gecreëerd, ‘mobile laboratory’, zodat de bezoeker kan ervaren hoe echt ijs wordt gemaakt. De drie foodtrucks zijn uitgerust met state-of-the-art apparatuur en zo ontworpen dat iedereen het proces van het maken van ijs op de voet kan volgen.

Smaakmeester

Van 9 tot en met 12 juli strijkt het Gelato Festival neer in Amsterdam. Van 12.00 tot 20.00 uur draait alles om ijs. Tijdens het festival worden acht smaakmeesters uit Nederland gevraagd om hun kunsten te vertonen, een unieke smaak te creëren en een workshop te geven. Italiaanse professionals en de bezoekers bepalen wie er wint. De winnaar mag vervolgens deelnemen aan de finale van het Gelato Festival van 1 t/m 4 oktober 2015 in Florence.

Meedoen?

Het festival zoekt nog ijsbereiders. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Marion Wolff. E-mail: info@mountain-pr.com, telefoon 06-24510808. De wedstrijd en het geven van de workshop nemen in totaal zo’n vier uur in beslag. Voor de ingrediënten wordt gezorgd.  Meer info: www.gelatofestival.it

 

Altijd op de hoogte blijven?