VAIJ-filmpje van IJssalon van het Jaar Huupkens IJs

25 maart 2015

De Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ) postte kort na de uitreiking van de titel IJssalon van het Jaar op 24 maart het winnaarsfilmpje online. Dat is nu te zien op YouTube:

Wil en Gerty Koppen van Huupkens IJs in Weert en hun collega Frank Ceelen van het filiaal in Heythuysen zijn dolblij met de titel. De burgemeester van Weert, Jos Heijmans, zegt het al: drie keer genomineerd, dat kan bijna niet anders dan dat je nu de titel binnensleept.

Bekroning

"Dit is de bekroning van vele jaren hard werken", zegt ijsbereider Wil Koppen in een eerste reactie. "Jaren van consequent en consistent hoge kwaliteit leveren. Maar het gaat ook om sfeer neerzetten naar je klanten, gevoel leggen in je ijs. Deze titel is het ultieme wat je in Nederland kunt bereiken."

Huupkens IJs staat voor ambachtelijk bereid ijs, maar wil ook als ontmoetingsplek dienen voor de Weertenaar. "Elke week komen hier vele honderden gasten, maar iedereen is uniek", vertelt Gerty Koppen al eerder tegen vakblad IJs!. "De gast kan bij ons vertrouwen op service, een uitnodigende sfeer en een vakkundig gemaakt ijsje."

  • Ook is er een speciaal bedrijfsfilmpje gemaakt door de VAIJ, gericht op consumenten:

IJssalon van het Jaar

De titel IJssalon van het Jaar gaat naar Huupkens IJs in Weert, omdat de ijssalon opgeteld de meeste punten scoorde na de IJsVak-Wedstrijden de Gouden IJscreatie (2e plaats), de Gouden IJsspatel (6e plaats) en vervolgens het hoogst uit de bus kwam na het bezoek van de mystery guest en de hygiënebeoordeling. Omdat ijsbereider Frank Ceelen deelnam aan zowel de IJsspatel als IJscreatie en daarmee de hoogste notering kreeg, is hij dit jaar Vakman van het Jaar.

Bij elke genomineerde ijssalon werd op de Dag van het Ambachtelijk IJs, 24 maart, flink uitgepakt. Zo was bij IJssalon De Hoop in Blaricum de zanger Gordon bereid gevonden om de envelop te openen. Ook bij IJssalon Florence in Nederweert, IJssalon Heinink in Enschede en IJscafé Holland in Schijndel was er een feest georganiseerd. Deze vier genomineerde ijssalons delen de tweede plaats.

 

Altijd op de hoogte blijven?