Talamini vertaalt Guerlain-parfum naar ijssmaak

1 september 2014

AMSTERDAM - Talamini gelato heeft de geur van het nieuwste Guerlain parfum gevangen in een bijzonder ijsje.

De nieuwe geur van het bekende parfumhuis Guerlain, l’Homme Ideale, werd afgelopen weekend gepresenteerd in de Bijenkorf in Amsterdam. Talamini-gelato in Dordrecht is gevraagd deze geur te vertalen naar een ijssmaak.

In Cucina del gelato, de ijsbereidingskeuken van Talamini-gelato, is op basis van de gebruikte ingrediënten in de parfumgeur, een ijssmaak gemaakt. Het ijs, gemaakt met de ingrediënten vanille, citroen, zest van sinaasappel, amaretto, rasp van tonkabonen, rozemarijn en patchouli, maakt dat de geur nu ook geproefd kan worden.

Ingrediëntenpiramide

Een unieke samenwerking tussen twee ambachtelijke bedrijven. Geurlain bouwt hun geuren op aan de hand van een ingrediëntenpiramide. Voor de Talamini-smaak L’Homme Ideale, is dezelfde ingrediëntenpiramide gebruikt als de geur van Guerlain. In deze unieke ijssmaak komen alle ingrediënten naar voren. Een parfumgeur die je niet alleen kunt ruiken maar nu ook kunt proeven!

De nieuwe ijssmaak was afgelopen weekend te proeven in de Amsterdamse Bijenkorf en wordt op 27 en 28 september in de Rotterdamse Bijenkorf gepresenteerd. Ook op de Vogue fashion night out op 4 september (Bijenkorf Amsterdam) is de smaak te proeven.

Vanaf 15 september is de Guerlain ijssmaak exclusief te krijgen in alle ijssalons van Talamini-gelato. (Rotterdam, Zwijndrecht, Ridderkerk, Gorinchem, Alphen aan den Rijn & Dordrecht).

Altijd op de hoogte blijven?