Sterrenkoks en chocolatier ontwikkelen Sterrenbonbon

14 oktober 2014

MAASTRICHT - Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meester chocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke 'pareltjes'.

Scheidslijn oversteken

Initiatiefnemer is meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van het bedrijf la Fève. “De koks dwingen ons de scheidslijn tussen de keuken en de patisserie over te steken en daardoor zijn we altijd op zoek naar creatieve ideeën, bijzondere kruiden en nieuwe smaakcombinaties. We hebben samen met diverse Michelin sterrenkoks - die trouwe afnemers zijn van la Fève - een bonbon ontwikkeld die past bij het restaurant en een duidelijke signatuur heeft van de kok”, aldus Heesterbeek.

Smaaksensaties

Ingrediënten en kruiden zijn door de Sterrenkoks en Heesterbeek gecombineerd tot ware smaaksensaties. Hierbij valt te denken aan een pure chocolade bonbon met green curry, bergamot, sereh en gember, een melkchocolade bonbon met ananas, olijfolie, Tahiti-vanille, verveine en gezouten karamel. Of een pure chocolade bonbon met Thaise basilicum, tamarinde en amarena kers.

  • Deelnemers aan dit initiatief zijn:
  • Vivendum* te Dilsen-Stokkem (B) - Alex Clevers
  • De Leuf ** te Ubachsberg - Bas van Kranen
  • Sense* te 's-Hertogenbosch - Dennis Middeldorp
  • La Trinité* te Sluis - François de Potter
  • Beluga** te Maastricht - Hans van Wolde
  • NIVEN* te Rijswijk - Niven Kunz
  • De Hoefslag* te Bosch en Duin - Raoul Meuwese
  • La Rive / Amstel Intercontinentel Hotel te Amsterdam* - Rogér Rassin
  • De Burgemeester* te Montfoort - Sander Spruijt
  • De Lindehof* te Nuenen - Soenil Bahadoer

Herkennen

De gast herkent de restaurants in de bonbons. Ieder restaurant serveert haar eigen bonbon. De bonbons zijn verder te koop bij de restaurants, de speciaalzaak en de site sterrenbonbons.nl.

Over la Fève

Geert-Jan Heesterbeek is patissier/chocolatier van la Fève in Maastricht. Geert-Jan won in 2009 de wedstrijd 'De lekkerste bonbon van Nederland’. Bij de chocolatier draait het om kwaliteit en innovatie. Het team van la Fève weet de klant keer op keer te verrassen met bijzondere creaties van chocolade. La Fève is er trots op dat het team vanuit Maastricht aan meer dan 30 Michelinsterren levert door heel Nederland en in België.

Altijd op de hoogte blijven?