Spanning stijgt bij genomineerde ijssalons

24 maart 2015

Vandaag is het de internationale Dag van het Ambachtelijk IJs. De wedstrijdcommissie had geen betere dag kunnen uitzoeken dan vandaag om de IJssalon van het Jaar 2015 bekend te maken. Bij alle vijf genomineerden is vanmiddag een feestje georganiseerd. En op één van die vijf plaatsen wordt het verlossende bericht uit de envelop getrokken.

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde): IJssalon De Hoop in Blaricum, Huupkens IJs in Weert, IJssalon Florence in Nederweert, IJscafé Holland in Schijndel en IJssalon Heinink in Enschede. Bij iedere genomineerde ijssalon zijn vanmiddag afgevaardigden van het VAIJ-bestuur aanwezig en een woordvoerder namens de commerciële partners van de VAIJ. Deze hebben alle vijf een grote doos bij zich, met daarin een beker. Uit welke doos de winnaarsbeker wordt gehaald, wordt rond 16:15 bekendgemaakt.

Spanning

Op Twitter is de spanning duidelijk merkbaar. Drie van de vijf genomineerden laten weten in spanning te zitten.

De afgelopen maand hebben de genomineerde ondernemers bezoek gehad van een mystery shopper. Ook hebben ze een hygiëne-inspectie gehad. Caroline Kooij van IJssalon de Hoop in Blaricum zegt extra alert te zijn geweest om de mystery guest te kunnen spotten. "Wij kennen al onze vaste klanten uit de omgeving, dus het zou toch wel opvallen als er een nieuw gezicht de ijssalon binnen zou stappen. Maar dan nog: we kijken niet op van vreemde vragen. Mijn personeel is goed geïnstrueerd en weet iedere vraag goed te beantwoorden. Dus daar zit ik niet over in."

De rankering is dit jaar als volgt: 1 ijssalon wordt eerste, de overige 4 ijssalons delen de 2e plaats. Dus geen 1-5.

Houd deze website in de gaten. We hopen aan het eind van de middag de winnaar bekend te maken. In de volgende editie van vakblad IJs! (verschijning 17 april) een reportage met deze ondernemer/ondernemers!

Altijd op de hoogte blijven?