Snacksalon Middelpunt wint Lekkerste Broodje Horeca

14 januari 2015
  • foto-3-Raymond-van-der-Weerd-ontvangt-zijn-eerste-prijs-uit-handen-van-Joop-Braakhekke-300x200 Raymond van der Weerd ontvangt zijn eerste prijs uit handen van Joop Braakhekke

WEZEP - Raymond van der Weerd van Snacksalon 'Het Middelpunt' in Wezep sleepte maandag 12 januari de titel voor Lekkerste Broodje - Horeca in de wacht. Van der Weerd won met de creatie 'Smoking Bread' en ontving na een spannende wedstrijddag de wisselbokaal uit handen van Joop Braakhekke en Ronald Kappendijk.

Tweede werd Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke in Oudenbosch en de derde plaats is voor Mychel Jansen, werkzaam bij In den Kleinen Hap (Amersfoort).

IJs op broodje

  • foto-3-Maarten-Colijn-reikt-de-tweede-prijs-uit-aan-Ralph-van-Dongen-300x200 Maarten Colijn reikt de tweede prijs uit aan Ralph van Dongen

Tijdens de verrichtingen van Ralph van Dongen op het podium staat bakker/ijsbereider Jan Nagelkerke vol spanning te kijken. Van Dongen, die als kok werkzaam is bij Nagelkerke in Oudenbosch, maakt het broodje '4G', wat staat voor geit, graan, groentjes en gedroogd fruit. De naam is een knipoog naar het veel besproken gebruik van draadloos internet op smartphones. In een als iPhone vormgegeven boekje laat Van Dongen weten dat 4G nu beschikbaar is voor íedereen, en wel in de vorm van een broodje. Bijzonder is de link die de kok legde met de ijssalon van Nagelkerke, die zich naast de bakkerij bevindt. Als 'dressing' op het broodje gaat namelijk ijs van rode bieten.

15 finalisten

Aan de wedstrijd Lekkerste Broodje, categorie Horeca deden 15 finalisten mee. De wedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met SVO vakopleiding food. Tijdens de Horecava vinden dagelijks diverse vakwedstrijden plaats in de Fastservice Arena.

 

Altijd op de hoogte blijven?