Sigep internationaliseert verder in 2014

8 mei 2013

RIMINI - De standruimte van de 35e editie van Sigep, internationale vakbeurs voor de ambachtelijke ijs-, banket- en bakkerijsector, is nu al voor 50 procent volgeboekt. Dat melden de voorzitter van Rimini Fiera, Lorenzo Cagnoni, en afdelingsmanager Patrizia Cecchi tijdens de presentatie van de plannen voor Sigep 2014, gisteren in Milaan.

Met een half volgeboekte beursvloer lopen de inschrijvingen dit jaar nog beter dan rond dezelfde tijd vorig jaar. Cagnoni liet tijdens de persconferentie weten met Sigep nog verder de internationale koers op te gaan en bedrijven die willen internationaliseren, daarbij hulp te bieden.

Platform

Daarvoor is Sistema Sigep (Sigep Systems) opgezet: een platform voor de internationalisering van bedrijven in de ambachtelijke banketindustrie. Concreet betekent dit dat er trainingen en workshops worden gegeven aan deze bedrijven en dat er een helpdesk is voor mensen die vragen hebben over uitbreiding en internationalisering van hun bedrijf.

Om Sigep internationaal gezien nog beter op de kaart te zetten, is de organisatie bezig met een wereldtour. Langs diverse grote steden wordt getrokken om promotie te maken voor deze vakbeurs. Zo landt de commissie de komende tijd in Lyon, Dubai, Moskou, Hong Kong, Melbourne en Las Vegas. Ook is de internationalisering van Sigep de reden geweest om sponsor te worden van de Gelato World Tour, een reizend evenement ter promotie van de ambachtelijke ijssector, dat in samenwerking met Carpigiani wordt georganiseerd.

Altijd op de hoogte blijven?