Roerink neemt Van der Poel Desserts over

11 december 2014

Roerink Food Family heeft Van der Poel Desserts met een productielocatie in Hengelo overgenomen.

Tot de Roerink Food Family behoren ook de bedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven, Heksenkaas en Lingehof.

Van der Poel Desserts is opgericht door ijsbereider Peter van der Poel en is in 2013 verkocht aan de huidige directeur, Marc Dietz. De overname betreft het productiebedrijf en niet de ijssalons, die eigendom zijn van de zoon en dochter van Peter van der Poel.

Van der Poel Desserts maakt volgens Roerink Food Family op professionele wijze ambachtelijk ijs en desserts op basis van verse melk. "De bereiding van deze authentieke producten vindt haar oorsprong in 1925. De producten worden nog steeds volgens de originele recepturen van de familie Van der Poel bereid. Het bedrijf is zeer succesvol met haar prachtige producten en bijzondere proposities en is als gevolg daarvan in de afgelopen jaren hard gegroeid naar een jaaromzet van 20 miljoen euro."

Lidl

De producten worden voornamelijk onder eigen merk verkocht aan horeca en supermarkten in heel Europa, waaronder Lidl in 26 landen. De directie van Van der Poel Desserts zal gevoerd blijven worden door Marc Dietz en het huidige management. Het bedrijf heeft 100 medewerkers.

Altijd op de hoogte blijven?