ProSweets Keulen: focus op duurzame toekomst

17 december 2012

Duurzaamheid in de banketsector: natuurlijke bronnen beschermen door op een duurzame manier te produceren. Dat is het centrale thema van de zoetwarenbeurs ProSweets die van 27 tot en met 30 januari 2013 in Keulen plaatsvindt.

Steeds meer producenten van banket en patisserie stellen de afgelopen jaren rapporten op waarin zij doelen formuleren om CO2-verbruik te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Uit onderzoek blijkt dat 88 procent van de managers in de banketsector ervan overtuigd is dat duurzaamheid in elke schakel van de productieketen geïntegreerd moet zijn.

Chocolade is een van de populairste zoetigheden. Duitsers eten per hoofd van de bevolking jaarlijks 11 kilogram chocolade. Duitsland speelt een belangrijke rol in de wereldmarkt voor cacao – van elke cacaoboon die wereldwijd geoogst wordt, is een achtste deel bestemd voor de Duitse markt. Ook in deze markt wordt gekeken naar duurzaamheid.

ProSweets Keulen presenteert de hele range van leveranciers die producten en diensten leveren voor de productie, verwerking en verpakking van banketwaren en snackproducten. Tegelijkertijd vindt de International Sweets and Biscuits Fair (ISM) plaats in het beurscentrum van Keulen. Zo’n 350 bedrijven vanuit dertig landen exposeren op deze vakbeurs.

Altijd op de hoogte blijven?